Isten éltessen, Harrison Ford!

Forrás: Getty Images/Amy Sussman -
magazin Harrison Ford születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma ünnepli 78. születésnapját Harrison Ford. A jeles nap alkalmából összegyűjtöttünk 3+1 olyan tényt, amit talán te sem tudtál eddig a híres színészről. 

1. Nem csak a filmvásznon hős, hanem a való életben is

A színész köztudottan szenvedélyesen imád repülni, és úgy tűnik, életet menteni is. Legutóbb 2011-ben dobta be magát szuperhősként, amikor értesült egy eltűnt kisfiúról. A gyermek a Yellowstone Nemzeti Parkban veszett el, és már 18 órája nem találták, amikor Ford úgy döntött, helikopterével csatlakozik a mentőcsapathoz. Szerencsére a segítségével megoldódott az ügy, a kisfiú pedig nem hitt a szemének, mikor a mentésére siető férfi személyében Harrison Fordot pillantotta meg.

2000-ben szintén helikopterével segített egy bajbajutott hegymászónak. Sarah George a sztár idahói farmjának közelében akadt el, nagy meglepetésére pedig Harrison Ford volt az első, aki a segítségére sietett. A nő annyira sokkos állapotban volt, hogy kérdés nélkül belehányt a színész kalapjába, akit egyébként nem ismert fel a nagy izgalmak hatására.

Harrison Ford köztudottan imád repülni Forrás: Getty Images

2. Magáénak tudhatja Hollywood negyedik legdrágább válását

Az E.T. és a Kundun forgatókönyvírója, Melissa Mathison két gyermeket is szült Fordnak, de aztán 21 év házasság után, 2004-ben elváltak. Melissa azonban anyagilag biztosan jól járt a válással, ugyanis nem kevesebb, mint 85 millió dollárt varrt le híres exférjéről, ami majdnem 27 milliárd forint. Persze nem Harrison Ford az egyetlen, aki borsos árat fizetett a válásáért, más világsztároknak is van hasonló sztorijuk.

3. Jó színész, de asztalosnak sem utolsó

Sokan nem tudják, de a 78 éves sztár már a színészi karrierje előtt is nagyon sikeres volt, ugyanis menő asztalos volt Los Angelesben. További érdekesség, hogy Ford könyvekből sajátította el a szakmát. Igazi sikerre pedig akkor tett szert, amikor megcsinálta Sally Kellerman verandáját. Innentől kezdve egymásnak adták a kilincset a sztárok, mindenki Harrison Fordot akarta felkérni valamilyen munkára. Persze, amióta berobbant színészként, kevesebb ideje marad civil szakmájának gyakorlására, de időről-időre azért magára csukja műhelye ajtaját, és alkot.

Harrison Ford színészi karrierje előtt sikeres asztalos volt Forrás: AFP/Paramount Pictures

+1. Spielberg neki szánta dr. Alan Grant szerepét a Jurassic Parkban

Nemrég volt pontosan 27 éve, hogy bemutatták a Jurassic Park első részét, amely olyan elképesztő sikereket aratott, hogy igazi örökzöld filmalkotássá vált. Spielberg komoly neveket képzelt el a karakterei mellé, Alan Grant megformálására például olyanok álltak sorban, mint Robin Williams, Mel Gibson, vagy Kevin Costner. Harrison Ford is esélyes lehetett volna, ugyanis Spielberg eredetileg neki adta volna a szerepet, ám a sztár akkorra már Jack Ryan karakterét alakított a Férfias játékok és a Végveszélyben című filmben, így nem tudta elvállalni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.