Idén május 3-án ölte meg saját fia Szilágyi Istvánt, akinek tragédiája sokak szerint kódolva volt. Péter már három hónapja van előzetes letartóztatásban, akiről most hallott először édesanyja, Jolika néni.

Szilágyi Pétert édesapja brutális megölésével vádolják - hosszú éveken át bántalmazta a legendás színészt. Szilágyi István özvegye azonban nem neheztel fiukra, Jolika néni számára rettentően nehéz, hogy egyszerre veszítette el férjét és fiát. Már három hónapja, hogy nem tud semmit Péterről, aki előzetes letartóztatásban van. 

Szilágyi Istvánné, Jolika néniForrás: Ripost

Azt elfogadta, hogy nem beszélhet vele, de nehezen viseli, hogy csomagot sem küldhet fiának, amire normál esetben lenne lehetősége. Ehhez azonban alá kellett volna írnia a kapcsolattartói kérelmet, amit Péter egy közeli barátja akadályozott meg.

A temetés óta színét sem láttam Peti gyerekkori barátjának, aki még előtte hozott egy papírt, ami a kapcsolattartási kérelem volt. Azt kellett volna aláírnom, de ő azt mondta, hogy majd ő lesz a kapcsolattartó és mindent elintéz. Fogalmam sincs, hogy végül mi történt, ahogy azt sem tudom, hogy a fiam kapott-e tisztasági szereket, kávét, vagy éppen cigit a barátjától - mesélte elkeseredetten az özvegy a Ripostnak, majd így folytatta:

„Kaptam hírt a fiamról! Jól van, sikerült beilleszkednie és a körülményekhez képest jól érzi magát. Kaptam ígéretet arra, hogy újra elküldik nekem azt a kérelmet és ha ez elrendeződik, végre küldhetek be Petinek csomagot. Nem akarom, hogy azt gondolja, elfelejtettem őt! Azt már tudom, hogy a nyomozás végéig nem írhatok neki levelet, nem beszélhetek vele telefonon, és szó sem lehet arról, hogy meglátogassam és ebbe bele is tudok törődni. Nem hagyom el magam, hiszen az életnek mennie kell tovább. (...) Türelmesen kivárom, amíg bemehetek hozzá, mert szeretnék a szemébe nézni. Hallanom kell, hogy mit gondol a történtekről most, hogy megkapta a szükséges kezeléseket és képes tiszta fejjel gondolkodni arról, amit tett."