Csodaital, amitől elmúlik a fejfájás

Forrás: Shutterstock -
fejfájás fájdalomcsillapítás recept citromlé himalája só
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos fejfájás elleni gyógyszer áll rendelkezésünkre, ha azonban természetes gyógymódokra szeretnénk támaszkodni, akkor érdemes kipróbálni a csodakoktélt.

Frontok, folyadékhiány, rossz testtartás: a fejfájás és a migrén okait hosszasan lehetne sorolni. Sok ember, különösen a nők szenvednek a lüktető fejfájástól, és vészhelyzetben aszpirinhez, ibuprofénhez vagy paracetamolhoz nyúlnak. Hosszú távon azonban ez nem jó a szervezetnek.

Ital, ami segíthet

A hagyományos fájdalomcsillapítók megfelelő alternatívája lehet az az ital, amit fél liter vízből, egy citrom levéből és két teáskanál himalája sóból keverünk ki. Öntsünk össze mindent, várjunk míg a só feloldódik, és igyuk meg a fél litert normál kortyokban. A citrom és a só is csodálatos tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek csökkentik a feszültséget és serkentik a vérkeringést.
A himalája só elősegíti a szerotonin termelését, ami jelentősen csökkenti a fájdalmat. Javítja a vérkeringést, megakadályozza az izomgörcsöket és szabályozza a sejtekben lévő savakat. A citromlé biztosítja, hogy a C-vitamin raktárak feltöltődjenek.

A citrom és a himalája só is csodálatos tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek csökkentik a feszültséget és serkentik a vérkeringést Forrás: Shutterstock

Természetes anyagok gyógyszeres kezelés helyett

A következő anyagoknak pozitív hatása van a fejfájásra:

Vanília: eugenolt tartalmaz, ami egy olyan illóolaj, mely segít megtisztítani az eltömődött ereket. Antiszeptikus és fájdalomcsillapító hatású is.

Borsmenta: egyszerűen masszírozzunk be néhány csepp borsmenta illóolajat a halántékunkba. A borsmenta megakadályozza, hogy a test fájdalomjeleket küldjön a központi idegrendszerbe.

Fahéj: egyszerűen keverjünk össze egy teáskanál finomra őrölt fahéjat egy teáskanál vízzel, és vigyük fel a keveréket a homlokunkra. A gyógymód állítólag nagyon hatékony az időjárási változások okozta fejfájás esetén.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.