3 dolog, amit talán te sem tudtál a kávéról

Forrás: Shutterstock -
jótulajdonság kávé világnapja kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kávé a világon mindenhol elterjedt és közkedvelt - de nem csak italként vehetjük hasznát, hanem számos egyéb módon is. Íme 3 tipp, hogyan használd fel a kávét. 

1. A bőr szépségének őre

Kávézaccból kiváló pakolást lehet készíteni, ami a bőrünknek kifejezetten jót tesz. Olivaolajjal, natúr joghurttal vagy mézzel addig keverjük, amíg egy fogkrém állagú masszát nem kapunk. Ezt tetőtől-talpig bárhol felhasználhatjuk (külsőleg), sőt, akár a fejbőrünket is megmasszírozhatjuk vele.

2. A kellemetlen szagok ellensége

A kávé intenzív illatának köszönhetően sok más szagot/illatot képes elnyomni. Szerencsére azonban nem csak elnyomni tudja, hanem el is nyeli őket. Ha például ruhásszekrénybe vagy hűtőbe teszünk kávézaccot, nem fogjuk többé érezni a kellemetlen szagot. És ugyanez igaz a lefolyóra is.

Forrás: Shutterstock

3. A növények barátja

A kávézacc a növények fejlődésére is pozitívan hat. Virágaink földjébe keverve meggyorsíthatjuk a növekedésüket. Fontos azonban tudni, hogy levegővel érintkezve a kávézacc idővel megpenészedik, ezért nem elég rászórni a földre, bele is kell keverni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.