tanácsok terhesség szépségápolás tippek-tanácsok magazin várandósság bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az a városi legenda járja, hogy a nők bőre akkor a legszebb, amikor éppen kisbabát várnak. Ám akadnak olyan dolgok, amelyekre a terhesség alatt is érdemes odafigyelni, ha a valóban szép és egészséges bőrkép a cél.
  • A pattanásokkal legjobb szakképzett kozmetikushoz fordulni, ő ugyanis nem csak megszabadít a kis csúfságoktól, de azt is tudja, hogy milyen készítményeket érdemes használni a 9 hónap alatt, amelyek gátolják a kellemetlen pöttyök megjelenését, ugyanakkor biztonságosan alkalmazhatóak várandósan is.

A pattanásokkal legjobb szakképzett kozmetikushoz fordulni Forrás: Shutterstock
  • A májfoltok általában a homlokon, orcán jelennek meg és nagyon változó, hogy elmúlnak-e a szülést követően vagy sem, így a legjobb módszer a megelőzés. Érdemes a reggeli rutin részévé tenni a minimum 30 faktoros fényvédő használatát, ezzel ugyanis jó eséllyel meggátolható a barna foltok kialakulása.

  • A terhességi csíkok mind a terhesség alatt, mind pedig a szülést követően megjelenhetnek. Ennek oka, hogy a bőr szerkezete nem tudja követni a gyors méretváltozást, s így az elasztin- és kollagénállomány visszafordíthatatlan károkat szenved. A kialakult striákkal nagyon nehéz érdemben mit kezdeni, teljesen eltüntetni őket szinte lehetetlenség, így inkább a megelőzésre kell itt is hangsúlyt fektetni. Jó tesz, ha a kismama minden reggel és este átmasszírozza az érintett területeket valamilyen tápláló krémmel vagy olajjal, így tartva rugalmasan a bőrt. A masszázs serkenti a helyi vérkeringést, így növeli a szövetek ellenállóképességét, a krémek, olajok pedig fokozzák ezt a hatást.
Reggel és este maszírozzuk át az érintett területeket valamilyen tápláló krémmel vagy olajjal Forrás:Shutterstock
  • A fokozott testápolás a terhességi viszketés és ekcéma esetén is kiemelten fontos. Érdemes minden este valamilyen krémmel vagy olajjal ápolni a viszkető bőrt és gondoskodni ezáltal a kellő hidratálásról is.

  • A külső ápolás mellett nagyon sokat tehet a kismama, ha a megfelelő élelmiszerek fogyasztásávalbelülről is támogatja a bőr egészségét. A 9 hónap alatt sok zöldséget és gyümölcsöt, omega-3 zsírsavban gazdag ételt ajánlott a tányérra tenni és nem szabad megfeledkezni a hidratálásról, azaz a napi 2-3 liter folyadék – lehetőleg víz – elkortyolásáról sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.