Fizikai érintkezés nélküli adatcsere, azaz digitális névjegykártya

Forrás: Shutterstock -
névjegykártya digitalizáció vírusmentes névjegykártya névjegy tech magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyes dolgok talán örökre megváltoztak a koronavírusnak köszönhetően. Ma már a családban sem ildomos puszilkodni, üzleti megbeszélések alkalmával pedig nem fognak kezet egymással a partnerek. Mindenki minimalizálja a találkozókat és főképp mindenféle érintkezést, de az élet nem állhat meg.

Az élet még nem állt meg. Még a legtöbben ellátogatnak hétvégén a nagyihoz, bár ügyelnek rá, hogy puszit ne adjanak és este nyolcra otthon legyenek a kijárási tilalom miatt. A nagyobb gyerekek nem járnak iskolában, átálltak a digitális oktatásra és a barátaikkal is csak virtuálisan találkoznak. A szülők munkahelyén nem szerveznek karácsonyi partyt, de még kénytelenek néha beülni egy megbeszélésre - szigorúan maszkban, tartava a biztonságos távolságot.

Új korszak kezdődött, s ha a pandémia véget ér, akkor sem biztos, hogy minden olyan lesz, mint régen.

A kommunikáción, az egymáshoz való viszonyuláson biztosan nyomokat hagy a mostani helyzet, hiszen sok minden már most megváltozott. Számos cég teljesen átállt home office-ra és rengeteg az online meeting, tehát mindenki igyekszik az eddig megszokott személyes és kézzel fogható dolgokat a virtuális térben, digitálisan, online intézni.

Mindenki igyekszik az eddig megszokott személyes és kézzel fogható dolgokat a virtuális térben, digitálisan, online intézni Forrás: Shutterstock

Show must go on!

A gazdaság nem állhat meg, „Show must go on!" mindenki érdekében. Az üzleti partnereknek találkozniuk kell, adatokat kell cserélniük, hogy a későbbiekben felvehessék egymással a kapcsolatot és itt jön a képbe egy remek alkalmazás a digitális névjegykártya.

fizikai érintkezés nélkül, mégis pillanatok alatt „átadhatják" az emberek – akár az üzleti, akár a privát – névjegykártyájukat

egymásnak egy applikáció segítségével.

Egy applikáció segítségével pillanatok alatt „átadhatják" az emberek a névjegykártyájukat Forrás: Shutterstock

Amellett, hogy az ötlet zseniális és a mostani helyzetben igen praktikus, a jövőre nézve is hordoz előnyöket, ha a hagyományos névjegykártyáról átváltunk egy applikációra.

A digitális névjegykártya környezetbarát, ami manapság - amikor mindenki igyekszik tudatosan élni és óvni a bolygót -, nagy előny. A hagyományos névjegykártyák elkészítéséhez papírra van szükség, amihez fákat vágnak ki, vizet pazarolnak értük, veszélyes vegyi anyagokat használnak fel az előállításukhoz és a végén mégis tetemes hulladék lesz csak belőlük.

A hagyományos névjegykártya elfogy, tönkremegy, sőt a többségét elveszítik az emberek vagy elkavarják valahova.

Az applikáció alapú névjegykártyánál ezek a negatívumok mind kiküszöbölhetőek, sőt az sem gond, ha valaki több cégnél dolgozik, vagy magánemberként akarja elküldeni az adatait, esetleg pár hónap után rájön, hogy mégsem tetszik neki az eredetileg megálmodott design. A digitális verzióból ugyanis annyiféle és fajta névjegykártya hozható létre, amennyit csak akarunk. Nem kell megrendelni, egyeztetni, megvárni a legyártását, elmenni érte és főképp a mostani kritikus helyzetben is bátran alkalmazható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.