A só mindenre megoldás: Vedd fel vele a harcot a makacs szennyeződésekkel szemben

Forrás: Shutterstock -
praktikák vegyszerek nélkül trükkök tisztítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre többen próbálják az otthoni takarítás vegyszermentesen megoldani és házi prakikákat, trükköket bevetve óvni a környezetet a káros anyagoktól. Az már köztudott, hogy a só rendkívül sok jótékony hatással rendelkezik, most pedig megmutatjuk, hogy mi mindent lehet vele tisztán tartani a háztartásban.

A háziasszonyok rengeteg olyan szennyeződéssel, makacs folttal találkoznak az otthonukban, aminek eltűntetése óriási kihívás elé állítja őket.

Sokan azonban nem gondoltak még arra, hogy a különféle tisztítószerek helyett egy végtelenül egyszerű és olcsó anyagot vessenek be a foltok, megszáradt ételmaradékok ellen. Ez pedig nem más, mint a só. Nézzük meg, mi mindenre jó!

A konyhasónak kifejezetten hasznos lehet takarítás során Forrás: Origo

A legnehezebb feladat a mosogatás során, amikor azokat az edényeket, serpenyőket kell elmosni, amelyeken már órák óta szárad az ételmaradék. A só segítségével azonban egyszerűen meg tudunk tőle szabadulni. A tisztítás előtt

szükséges egy kicsit felmelegíteni az edényt, majd beleszórni egy kevés sót és egy kendővel átdörzsölni a felületét.

Többször előfordulhat, hogy vasalás során szennyeződés vagy bármilyen anyag odatapad a vasaló talpára, amit nagyon nehezen lehet onnan eltávolítani. A só itt is egy jó megoldás lehet. Egy

sütőpapírra szórjunk ki egy marék sót, kapcsoljuk be a vasalót, lehetőleg magas hőfokra és húzzuk végig többször a megsózott sütőpapíron a talpát egészen addig, amíg a szennyeződések eltűnnek.

Sokak számára jelent problémát, hogy a mosogatószivacs egy olajos edény eltörlése után olajos marad. Kiváló trükk ennek megszüntetésére, ha

egy 1 pohár vízbe beleöntesz 1 csésze sót, beleteszed a szivacsot és egy éjszakára állni hagyod.

Reggelre nyoma sem lesz az olajnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.