Hintóval viszik utolsó útjára - Ilyen pompás temetést kap Grófo

Forrás: Instagram/Kis Grófo -
temetés gyász Nagy Grófo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekes koronavírussal került kórházba, sajnos a betegség legyőzte, már nem tudták megmenteni az életét. Most barátja, a magyarországi vajdák szóvivője mesélt arról, milyen pompás temetést szerveznek Grófónak.

Kis Grófo és édesapja is elkapta a koronavírust, mindketten kórházba kerültek. Ám míg a fiatal zenész szervezete legyőzte a betegséget, Grófó életét nem tudták megmenteni.

A zenész egész életében ápolta az autentikus roma kultúrát, ezért a temetését is eszerint rendezik meg. A búcsúztató egyfajta tisztelgés az elhunyt élete előtt, tulajdonképpen ünnep is egyben.

Kis Grófo és édesapja, Nagy Grófo. Forrás: Instagram/Kis Grófo

„A szertartásra az ország minden szegletéből érkeznek vajdák, már intézzük az engedélyeket, hogy a kijárási tilalom ellenére is jelen lehessenek. Rengeteg gyászoló várható jövő szombaton a szolnoki temetőbe, ahol a legendás zenész mellé helyezik legkedvesebb tárgyait, elhúzzák kedvenc nótáit.

Grófo tamburán játszott, a hangszere mellett kedvenc ruhái, szerettei fotója is mellé kerülnek a koporsóba, illetve a 4x4 méteres kriptába. Az biztos, hogy oláh cigány nyelven is elköszönünk tőle. A katolikus egyház imáival adjuk lelkét az Úrnak és cigányzeneszóval kísérjük a négylovas hintóban lévő koporsóját utolsó útjára"

– mesélte a Blikknek Grófo barátja, Lendvai János a magyarországi vajdák szóvivője.

Hozzátette, a szertartáson természetesen a szabályokat betartva csak 50 fő lesz jelent, de a temetőben lehetőség van arra, hogy a gyászolók leróják tiszteletüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.