4 inspiráló ötlet, amivel feldobhatod a home office-t

Forrás: Shutterstock -
home office otthoni munkavégzés magazin ötlet munka otthoni munka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány miatt idén tavasszal már átélhettük az otthoni munkavégzés szépségeit és hátrányait egyaránt. Sok cég azonban most is lehetőséget biztosít munkavállalói részére, hogy amennyiben munkakörük engedi, home office dolgozzanak. Az inspiráló otthoni iroda megteremtésében segítünk most.

1. Legyen egy csak munkára kijelölt hely

Ne a kanapén, vagy az olvasófotelben vedd a laptopot az öledbe, ha hosszabb távon rendezkedsz be otthoni munkavégzésre. Egyrészt ekkor sok minden elvonhatja a figyelmed, másrészt össze-vissza lesznek a munkádhoz szükséges dolgaid. Kevés lakás rendelkezik azonban egy használaton kívüli szobával, amit irodaként lehetne használni, épp ezért elég egy irodának dedikált asztal, ahonnan felállva igazi szünetet tarthatsz vagy megelégedéssel hagyhatod ott, másnap reggelig.

Legyen egy csak munkára kijelölt hely Forrás: Shutterstock

2. Vigyél személyességet az otthoni irodádba

Amennyiben a munkahelyeden is igényelted a személyes tárgyakat, fotókat az asztalodon, akkor a home office se változtasson ezen. Ezzel is könnyebben fogod magad az irodában érezni, ezáltal pedig produktívabb leszel a munkádban. Próbáld továbbá az asztalt ablak közelébe tenni, hogy minél több természetes fény érjen.

3. Rendszerezz

Otthon könnyebben legyinthetsz egy-egy feladatra, hogy ráér, majd megcsinálod később, esetleg este. Emiatt azonban könnyebben feltorlódhatnak az elvégzendő teendők. Előzd meg, és használj egy erre kijelölt táblázatot a gépeden vagy parafa-, mágnes táblát.

Az elvégzendő teendők észben tartásához használj például parafatáblát Forrás: Shutterstock

Én kérek elnézést, de NEM szeretek home office-ban dolgozni

Az otthoni munka egy olyan Jolly Joker, amiért szinte minden munkavállaló térden csúszva könyörög a főnökének – kivéve engem. Persze nem azért, mert én nem látom a pozitívumait, egyszerűen csak azért, mert depressziós leszek tőle. Olvasd tovább!

4. Ne feledd a szünetetek

Otthon hajlamossá válhatsz több órát is a gép előtt ülve dolgozni, anélkül, hogy szünetet tartanál, pedig az nagyon fontos. Óránkét 10 percre állj fel, mozogj egy kicsit, de semmiképp se a telefonodat nyomkodd, ha teheted, lépj ki az erkélyre vagy szellőztess is rendszeresen.

Amennyiben teheted, csak a munkaidődben foglalkozz a munkával. Hagyd meg a szabadidődet, hiszen ezekben az órákban tudsz pihenni, kikapcsolódni, regenerálódni, amik mind elengedhetetlenek, hogy kreatívan és produktívan tudj dolgozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.