A home office jelentheti, hogy teljes munkaidőben otthonról dolgozunk, vagy csak időnként – esténként, netán a hét pár napján – végezzük a munkánkat irodán kívül. Ez egyrészt lehet nagyon kényelmes, de csak akkor, ha megfelelő hozzá a környezet. Ebben segítünk most.

Az időszakos és ritka otthoni munkavégzést meg lehet oldani az étkezőnél papírozgatva vagy a kanapén, laptoppal az ölünkben. Ám,ha hosszú távon tervezünk otthonról dolgozni, akkor érdemes erre áldozni.

Forrás: Life.hu
Így dobd fel az irodai asztalodat!

Az íróasztalod milyensége hatással van a munkamorálodra. A steril közeget csak kevesen viselik jól, így érdemes feldobnod a saját asztalodat, hiszen a napjaid egyharmadát munkával töltöd. Mutatjuk a legmenőbb nőcis irodai kiegészítőket, amelyekkel könnyedén személyre szabhatod akár az otthoni, akár az irodai munkaállomásodat.

Szükséged van tehát egy dedikált helyre, amelyet nagyban befolyásol a lakás eredeti kialakítása. Nagyon szerencsés vagy, ha erre egy különálló helyiség áll a rendelkezésedre, de a tapasztalat azt mutatja, hogy inkább a meglévőkből kell lecsippenteni egy kis részt.

Home office lakberendezési tippek:

  • Egy íróasztal bárhol elfér, például a hálószobában az ablak alatt, vagy a nappaliban a kanapé mögött. Ebben az esetben fontos figyelni arra, hogy a kanapé hossza megegyezzen az asztal szélességével.
  • Sok tárolóhelyre van szükséged? A legjobb, ha az otthoni íróasztalodat egy félig nyitott, félig zárt polccal veszed körbe. A komoly és drága irodai szekrényeken kívül erre kiváló egy könyvespolc is, az alsó részeken dobozokkal.
  • Amennyiben a lakásban adott a nagyobb tér, úgy egy középmagas válaszfallal szépen elszeparálható a munkaállomás.
Amennyiben a lakásban adott a nagyobb tér, úgy egy középmagas válaszfallal szépen elszeparálható a munkaállomásForrás: Tom Robbrecht
  • A galérián is ki lehet alakítani a saját home office teredet. Ide valóban minden elfér, ami egy hagyományos irodába kell, tökéletesen személyre szabható és végtelenül kényelmes.
  • Ha nem találsz más helyet, vesd be magad a lépcső alá. Ez az a terület ugyanis, ami a leggyakrabban marad valódi funkció nélkül, alatta azonban kiválóan elférhet egy íróasztal, szék és némi tároló.
  • Ha ketten szoktatok otthonról dolgozni, érdemes közös munkaállomást kialakítani. Ehhez már nagyobb térre van szükség, de megéri. Nem kell azonban feltétlenül külön íróasztalban gondolkodni. Hogy spórolj a hellyel, egy nagy kétoldalas íróasztalt érdemes választani, amelyet esténként akár étkezőként is használhattok.

Kattints a képre, és nézd meg inspiráló galériánkat:

Forrás: Trinh Viet