Így ápold a hajad a hideg téli időkben - otthoni praktikák

hajápolás otthoni praktika praktikák hideg idő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hideg időszakban is szüksége van a hajunknak egy kis ápolásra és kényeztetésre. Ha egész évben fénylő és egészséges hajkoronát szeretnénk, ezeket a lépéseket télen se hagyjuk ki. 

A hajápolás egész évben nagyon fontos. Sokan azt gondolják, hogy nyáron van szüksége a hajunknak plusz törődére és kényeztetésre a napsugarak károsa hatásai és a tenger víz miatt. hajkoronánk azonban a hideg időszakban legalább annyira igényli a törődést, mint a meleg évszakokban.

Összegyűjtöttünk néhány otthoni praktikát, amiket érdemes télen elvégezni.

Hidratáló banános hajpakolás

A banán gazdag vitaminforrás, éppen ezért a hajnak is nagy szüksége van rá. vegyél egy érett banán, villával alaposan nyomkodd össze. A péphez adj hozzá egy kanál extra szűz kókuszolajat és ugyanennyi ricinus olajat is. ha még fényesebb hajat szeretnél, megbolondíthatod a kencédet néhány csepp citromlével. Vidd fel a masszát 15 percig a frissen mosott hajra. A végeredmény lenyűgöző lesz.

A banán gazdag vitaminforrás, éppen ezért a hajnak is nagy szüksége van rá Forrás: Shutterstock

Csalánnal a hajszárazság ellen

Leginkább száraz hajtípusra ajánlott a csalán leveléből és gyökeréből készült főzet, de bármilyen hajtípusra használható, kárt nem fog tenni benne. Ha fénytelen, sprőd a hajunk, csalánteával rendszeresen öblítsük át. Ha fokozni szeretnénk a hatást, használjunk csalán sampont is hajmosáshoz.

Kamilla fürdő a hajnak

Korpás és érzékeny fejbőrre tökéletes választás lehet a kamilla virágából készült főzet. A kamilla ugyanis gyulladáscsökkentő, nyugtató és fertőtlenítő hatású, így segít a fejbőr regenerálódásában és enyhíti a korpásodást is. Hajunk pedig fényesebb és élettel telibb lesz, ha rendszeresen öblítünk kamillás vízzel.

Sörrel az ápolt hajért

Már nagyanyáink is előszeretettel használták hajápolásra a sört. Nem véletlen, hogy régóta használják, ugyanis a sör rendkívül jótékonyan hat a hajra. Nem kell mást tenned, mint hajmosás után sörrel és vízzel átöblíteni a hajad és hagyni, hogy megszáradjon. Ne aggódj, nem lesz alkohol szagod, ugyanis néhány perc alatt elpárolog a sör jellegzetes szaga. hajunk pedig gyönyörűen fénylő és hidratált lesz már első használat után is.

Borsmentás hajmaszk

Hajhullás ellen és a hajhagymák megerősítésére tökéletes csodaszer a borsmentás hajmaszk. Elkészítése sem túl bonyolult:
Hozzávalók: 4 evőkanál kókuszolaj, 2 evőkanál méz, 5 csepp borsmenta illóolaj
Olvaszd fel a kókuszolajat és miután kihűlt, keverd össze a másik két összetevővel. Ezután nincs más dolgod, mint a száraz hajra a tövektől a hajvégekig felvinni. Fél órát hagyd hatni, majd alaposan öblítsd le. Hetente egyszer alkalmazd.

Hajhullás ellen és a hajhagymák megerősítésére tökéletes csodaszer a borsmentás hajmaszk Forrás: Shutterstock

Hajnövesztés és hidratálás rozmaringgal

Két nagy kanál kókuszolajat olvasszunk fel és adjunk hozzá néhány csepp rozmaring olajat. Az így kapott hajmaszkot alaposan masszírozzuk be a fejbőrünkbe, majd oszlassuk el egészen a hajvégekig. Hagyjuk fent éjszakára, majd reggel alaposan mossuk ki a kencét a hajunkból.

Belső ápolás

Ahhoz, hogy a fent említett házi praktikák hatásosak legyenek, fontos, hogy belsőleg is elősegítsük az ápolását. Fogyasszunk minél több vizet, pihenjünk, sportoljunk és fogyasszunk vitaminokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.