Ezekkel az összetevőkkel próbálkozz, ha fiatalosabb arcbőrt szeretnél

arcbőr fiatal pakolás magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon sok kencét kaphatunk a drogériákban, de azoknak, akik szeretik otthon készíteni az arcpakolásukat, itt van néhány hatékony természetes összetevő, amiket mindenképpen érdemes belekevernünk a pakolásunkba, hogy selymes és feszes arcbőrt kapjunk.

Habár sokkal könnyebben elérhető cél lenne az, ha öregedni és ráncosodni szeretnénk, szeretjük a kihívásokat, ezért a

legtöbben inkább a feszes arcbőr megtartásáért folytatnak kisebb-nagyobb küzdelmeket. Egészen biztosan nem olyan vérremenőt, mint a Jól áll neki a halál című filmben,

és olyan hatásos csodaszérum sincs egyelőre a birtokunkban, azért vannak dolgok, amikkel érdemes próbálkozni. Nem várhatjuk, hogy éveket fiatalodunk, de azt igen, hogy ápolt és élettel teli lesz a bőrünk. Nem csak az évek nyoma látszódik meg az arcunkon, hanem a stressz, a hektikus életmód, a nem kiegyensúlyozott táplálkozás vagy éppen az alváshiány is nyomot hagy rajtunk kortól függetlenül. A szemek és a száj körül egészen hamar megjelenhetnek a finom vonalak, majd a szemöldökünk között is mélyülnek a barázdák, és egyáltalán nem túlzott hiúság, ha szeretnénk ezeket kevésbé hangsúlyosabban látni. Amennyiben nem szeretjük az előre erre a célra készített kozmetikai termékeket, vagy éppen csak szeretünk néha azzal bíbelődni, hogy magunknak keverünk ki különböző pakolásokat, akkor íme, néhány recept a puha, finom és feszesebb arcbőrért.


Citromlé

A citrom több szempontból kiváló alapanyaga a házi krémeknek és maszkoknak, mivel sok C-vitamint tartalmaz. Ez pedig olyan antioxidáns, amire a bőrünknek nagy szüksége van. A bőrvilágosító hatása miatt pedig az öregedési foltokkal is képes felvenni a harcot. A szeplősöknek azonban vigyázniuk kell, amennyiben nem akarják halványítani a pöttyeiket. Akár önmagában is használhatjuk, de mézzel kombinálva még jobb eredményt érhetünk el.

A citrom kiváló alapanyaga a házi krémeknek és maszkoknak, mivel sok C-vitamint tartalmaz Forrás: Shutterstock

Banános maszk

A banán nemcsak finom, a szépségünkért is hathatósan bevethető. Ez is segíti a bőr kiegyenlítését, a benne található A-vitaminnak köszönhetően. Nem is feltétlenül szükséges más összetevőt adnunk hozzá, ha gyors maszkot szeretnénk, akkor elég összetörnünk a banánt, és 15-20 percig pihentetni a bőrünkön. Hozzáadhatunk azonban egy kevés kókusztejet is, ami pedig rendívül jól hidratálja a bőrünket, csak arra kell ügyelnünk, hogy organikus terméket válasszunk.


Uborka és túró

Ez a párosítás nemcsak finom. Azt már régóta tudjuk, hogy az uborka egészen kiválóan hidratálja a bőrünket. Csökkenti a szem alatti duzzanatokat és a karikákat, és megőrzi a bőr egészségét. A túróban lévő tejsavnak pedig enyhe hámlasztó hatása van, amely a bőr fiatalításában segít. Ebből a két összetevőből kiváló arcmaszkot készíthetünk: keverjünk össze fél csésze túrót két teáskanál reszelt uborkával. Kenjük fel a megtisztított arcbőrre, és hagyjuk hatni 20 percig.

Az uborka egészen kiválóan hidratálja a bőrünket Forrás: Shutterstock

Papaya

Ugyan ez nem található meg általában minden kamrában, érdemes vele kísérleteznünk. Erős antioxidáns hatású, és sok A-vitamint tartalmaz. A benne található enzimek feszesítik a bőrt, és az elhalt hámsejtektől is segítenek megszabadulni. Ezt is kombinálhatjuk citromlével, vagy éppen banánnal esetleg kókusztejjel is, de összepépesítve magában is kiváló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.