újrahasznosítás útépítés arcmaszk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy ne termeljen annyi többlethulladékot a koronavírus-járvány, utak építéséhez használnának fel több tonna használt arcmaszkot.

Egy ausztrál kutatás rávilágított, hogy utak építéséhez lehetne hasznosítani az elhasznált arcmaszkokat. Ezek ugyanis komoly többlethulladékot jelentenek a járvány megjelenése óta.

Egy kétsávos út egy kilométerének elkészítéséhez hárommillió arcmaszkot lehetne felhasználni a melbourne-i RMIT Egyetem kutatóinak számítása szerint. Ezáltal 93 tonnával kevesebb hulladék kerülne a szeméttelepekre - írta a profitline.hu.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

„A kutatás eredeti célja az volt, hogy megnézzük, hogy az egyszer használatos maszkokat miképpen lehet felhasználni az útépítésben. De kiderült, hogy nem egyszerűen használhatók, de komoly építészeti hasznuk is van" – árulta el Mohammad Saberian, a kutatás vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.