Kilenc hónapig vega volt, ezt vette észre a testén

Forrás: Shutterstock -
étkezés húsmentes vega
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy orosz lány úgy döntött, hogy kipróbálja a vega étkezést. Kilenc hónapig mellőzte a húst, és jelentős változásokat tapasztalt magán.

Az orosz Lena nem volt túlságosan nagy húsimádó, sokszor választotta a húsmentes ételeket, de azért fogyasztott belőle gyakran, noha nem kifejezetten kívánta. Egy nap találkozott egy vega bloggal és úgy döntött, hogy kipróbálja ezt az étrendet.

Kilenc hónapig kísérletezett a húsmentes élettel, főleg tésztát, gabonaféléket, halat, sajtot evett. Lena nem esett kísértésbe, főleg, hogy idővel azt érezte, egyre több az energiája, noha az elején kissé fáradt volt. Ám később még a félmaratont is sikerült lefutnia.

Azzal, hogy áttért a vega étrendre, jó pár kilótól megszabadult, minden ruhája lógott rajta. Észrevett egy érdekes dolgot is: az izzadtságának nem volt szaga.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Viszont, amire nem figyelt eléggé, az a vaspótlás. Ezt táplálékkiegészítő formájában be kellett volna vinnie a szervezetébe – osztotta meg tapasztalatait a lány a Pinteresten.

Lena hátrányként említette, hogy az átálláskor az elején gyakoriak voltak a rosszullétek, szédülések, ugyanis alaposan fel kell készülni a diétára. Illetve azt is elmondta, hogy ez az életvitel egy kicsivel drágább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.