Speciális intézetbe került a magyar zenész 26 éves fia

Fotó: Koncz Márton - Origo -
Boros Csaba intézet Republic fogyatékkal élők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Boros Csaba, a Republic frontembere és családja nehéz döntést hozott meg: 26 éves, fogyatékkal élő fia, Ákos speciális intézetbe került.

Ákos közepesen súlyos fogyatékkal él, nem tudja ellátni magát. Bármennyire is szereti a családja, eljött a pillanat, hogy mostantól szakemberek segítsék az életét, és hasonló társakkal töltse a mindennapokat.

Boros Csaba, a Republic frontembere Fotó: Koncz Márton - Origo

"Ott olyan életet élhet, amelyben jól érzi magát, amelyet szeret, ahol a barátaival bandázhat. Ákos sosem lesz képes teljesen egyedül élni, de ebben az otthonban megkap minden segítséget, és azért legyünk őszinték, mi is nyugodtabbak vagyunk így. Persze, amikor a járvány miatt felmerült, hogy akár hónapokig nem látogathatjuk, azonnal hazahoztuk, mert azt sem ő, sem mi nem bírtuk volna ki, hiszen imádjuk egymást" - mondta a zenész a Blikknek, aki azt is elárulta, hogy tudta meg, hogy egyik ikerfiával nincs minden rendben. "Emlékszem, egyévesek voltak az ikrek, amikor gyermekorvost váltottunk, és az új doki a kórházi zárójelentés alapján szinte megdöbbent, hogy miért nincs még a Dévény Anna Alapítványnál fejlesztésen Ákos. Ha hamarabb elkezdenek vele foglalkozni, akkor lehet, hogy több mindent tudna, igaz, így is hatalmas puzzlebajnok, s bármilyen trükkre képes, ha gyümölcshöz akar jutni. (...) Igen, bennem is felmerült, hogy miért velünk történik ez, de aztán rá kellett jönnünk, hogy ő nem egy átok, hanem inkább áldás. Persze, amikor itthon van, akkor zárni kell a szekrényeket, mert különben átrendezi őket, de azt a szobát sem szabad nyitva hagyni, ahol a hangszerek vannak. Az édességért, a csokiért is nagy harcok folynak, de közben nagyon büszke vagyok rá, hogy érti, mi folyik most a világban, hogy bármennyire utálja a maszkot, hordja, és ha koncertfelvételek nézéséből lehetne pénzt keresni, már nagyon gazdag lenne."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.