„Vérbuborék tört a felszínre” – Delfinek öltek meg egy bálnát - Videó

Forrás: https://www.bbc.com/news/science-environment-51553381 -
vadászat kardszárnyú delfin videó tenger kék bálna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes jelenetet rögzítettek egy hajóról: egy kardszárnyú delfin csapat támadott meg egy kék bálnát, majd együttes erővel meggyilkolták a világ legnagyobb élőlényét.

Egy gyilkos bálnák uralta területre tévedt egy kék bálna, ez okozta a vesztét. A becslések szerint közel 16 méteres állatot ugyanis egy nagyjából 70 fős kardszárnyú delfin csapat támadta meg.

Ezek az élőlények azért is kapták a „gyilkos" jelzőt, mivel szinte mindenféle állatra vadásznak, gond nélkül elejtik a fókát, nagy fehér cápát vagy a púpos bálnákat. Ám a kék bálna kétszer akkora, mint egy kardszárnyú delfin, így általában nagy falatnak bizonyul számukra. Ezúttal viszont nem!

A fotó illusztráció. Forrás: https://www.bbc.com/news/science-environment-51553381

Kristy Brown a Naturaliste Charters tengerbiológusa számolt be az esetről, amit a saját szemével látott egy hajóról. Elmondása szerint összehangolt támadás történt.

„Teljesen körülvették őt a gyilkos bálnák. Ráadásul úgy tűnt, hogy nem sietik el a vadászatot, hanem stratégiailag átgondolt, együttműködő, kitartó támadást indítottak ellene" - írta blogjában a tudós.

A kék bálna hiába küzdött, támadói több helyen megsebesítették éles fogaikkal. Az áldozatnak azonban az álkapcsát úgynevezett szila borítja fogak helyett, így tehetetlen volt ellenük. A gyilkos bálnák végül felosztották egymás között a zsákmányt.
„Vérbuborék emelkedett a felszínre, mint egy kipattanó piros lufi" - mondta Brown az elképesztő jelenetről.

Kattints IDE a videóért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.