Egy orvos árulta el a titkot: ezt kell tenned, hogy minden reggel kipihenten ébredj

Fotó / Shutterstock -
megoldás ébredés kipihent alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki ismeri az érzést, amikor reggel megszólal az ébresztő, és azt sem tudjuk a fáradtságtól, melyik bolygón vagyunk. A TikTok egyik legnépszerűbb orvosa elárulta, hogyan kelhetünk kipihenten akkor is, ha kevesebb mint 8 órát aludtunk.

Dr. Karan Raj, a TikTok egyik legnépszerűbb orvosa felfedte az alvással kapcsolatos titkokat. Elmondta, hogy agyunk minden éjjel több alváscikluson megy keresztül, és minden ciklus másfél óráig tart. Ezeknek a sorrendje a következő:

  1. szendergés,
  2. felszínes alvás,
  3. mélyalvás,
  4. élomalvás,
  5. végül ismét szendergés

A doki szerint akkor ébredünk a legkipihentebben, ha egy ilyen másfél órás ciklus végén kelünk fel, ahhoz pedig, hogy ezt elérjük, csak egy aprócska trükköt kell bevetnünk az ébresztőórával:

A tervezett kelés idejétől kell visszaszámolni annyiszor másfél órát, amennyi alvást éppen meg tudunk oldani, emellett arra kell törekedni, hogy az így megkapott időpontban valóban nyugovóra térjünk.

@dr.karanr

Tip to Wake up feeling refreshed! #sleep#bodyhack#lifehack#learnontiktok#schoolwithdrkaran

♬ clair de lune ethereal remix - Trey Phills

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.