Koronavírus-járvány: Rusvai Miklós elárulta, mikor lélegezhetünk fel

fotó: Talán Csaba -
koronavírus-járvány Rusvai Miklós koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Rusvai Miklós szerint ősszel már nem lesz újabb járványhullám, a fertőzéses esetek száma viszont megugorhat.

"Mivel most jön a száraz, meleg és napos idő, ahogy múlt nyáron is segített az időjárás a járvány csillapításában, úgy idén is erre számíthatunk. Ősszel viszont, ahogy beköszönt a nedves és hűvösebb idő, mint általában, megnövekednek majd a légzőszervi megbetegedések. Ezzel együtt a koronavírus fertőzések száma is" - véli Rusvai Miklós.

A professzor szerint az lenne a legjobb, ha még most minél többen beoltatnák magukat.

Azok, akiket már beoltottak, nagy valószínűséggel nem lesznek betegek. Az a védettség, amit most szereztünk az oltással, kitart őszig. Akik viszont nem kaptak oltást, azok elkaphatják a betegséget"

figyelmeztet a szakember, aki abban bízik, hogy az idősek után a fiatalok is egyre többen az oltás felvétele mellett döntenek. Ahhoz, hogy komolyabb korlátozásokat ősszel se kelljen bevezetni, a virológus szeint az kell, hogy legalább hatmillió ember megkapja a védőoltást.

Rusvai Miklós virológus fotó: Talán Csaba

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.