Egy születésnapi fotó árulta el a négyéves kislány gyógyíthatatlan betegségét

fotó kislány gyógyíthatatlan beteg születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Édesanyja vette észre négyéves kislánya születésnapi fotóján, hogy gyermeke a bal szemével mintha bandzsítana a képeken. Nem hagyta nyugodni a dolog, ezért elvitte szakemberbez. Ledöbbent, amikor kiderült, mi áll a háttérben. 

A 36 éves Claudia Hobday két évvel ezelőtt vette észrea születésnapi fotókat nézegetve, hogy kislánya minden egyes fotón bandzsít a bal szemével. Kislányát és kisfiát is elvitte szemészhez, ahol azonnal továbbküldték őket további kivizsgálásra.

"Tudom, hogy erre nem készültek fel, de be kell mennünk egy kórházba, amilyen gyorsan csak lehet"

- mondta nekik a szemész.

Kiderült, a kis Zoe látóidegét egy 5,5 miliméteres tumor nyomja, ami következtében akár meg el is veszítheti a látását. A rémálom azonban itt nem ért véget: nem csak a kislány, de bátyja és az édesanya is egy neurofibromatózis nevű, daganatok kialakulásával járó genetikai betegségben szenved.

A betegség általában lassan, de folyamatosan súlyosbodik, viszont, ha a tüneteket okozó csomókat időben eltávolítják, normális életet lehet mellette élni.

Jelenleg az orvostudomány nem ismer olyan kezelést, amely meg tudja állítani a neurofibromatózis rosszabbodását vagy meg tudja gyógyítani azt, egyetlen lehetőség a folyamatosan kialakuló daganatok műtéti eltávolítása és a sugárkezelés.

Miután fény derült a beteségre, azonnal elkezdték Zoe kemoterápiáját, ami 16 hónapon át tartott, azonban a látását nem tudták megmenteni: a kislány megvakult a bal szemére.

A daganatot azonban stabilizálták, nem nő tovább.

"Mára megbékélt mindezzel, de néha rákérdez, hogy miért nem lát és azt mondja, hogy csak újra látni szeretne" - meséli a Daily Mail Australiának Claudia Hobday.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.