Itt az előrejelzés: ilyen nyarunk lesz a Dávid-naptár szerint

Forrás: Shutterstock -
meleg időjárás Nyár hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sok csapadékos nap után örömhírt közölt a nyíregyházi mérnök, Dávid Mihály éves időjárási naptárában: kiderült, hogy brutális hőségre számíthatunk idén nyáron. 

Dávid Mihály nyíregyházi mérnök több mint 40 éve készít hosszú távú előrejelzést és számításai a legtöbb esetben pontosnak bizonyulnak. A módszerének titka az, hogy a légköri tényezők mellett az égitestek tömegvonzó hatását is figyelembe veszi.

A mérnök nyári előrejelzéséből kiderül, hogy a csapadékos április és május után igazi kánikula ígérkezik idén nyárra.

Ugyan június első felében még előfordulhat csapadék, de tartós eső szinte kizárt, Medárdkor is legfeljebb futó záporra számíthatunk. A hőmérséklet mostantól meredeken emelkedik, akár 30 fok fölé. A hónap közepe felé várható egy átmeneti lehűlés, 24-25 fok, ám ezután hőségriadókra is számíthatunk, akár 35 fok vagy még melegebb is lehet a hónap végén - írja a Ripost.

Brutális hőség lesz idén nyáron (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A július eleje csapadékosnak ígérkezik, de hideg nem lesz, 26-27 fok várható. A hónap közepétől aztán majdnem a hónap végéig 30 foknál is melegebb időjárásra számíthatunk a Dávid-naptár szerint.

Az augusztus csapadékmentesnek ígérkezik. A hónap első felében folytatódik a kánikula, 30 fok feletti hőmérsékleti csúcsokkal, és csak 20-a után enyhül a hőség, akkor 26-27 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.