A kutatók bebizonyították: ez a fogkefe a leginkább környezetbarát

életciklus fogkefe elektromos fogkefe környezettudatosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dublini Trinity College és a University College London Eastman fogászati intézetének kutatói a világon elsőként összehasonlítottak négyféle fogkefét, hogy a teljes életciklusuk (gyártás, használat, hulladékfeldolgozás) elemzése alapján kiderüljön, melyik a leginkább környezetbarát. 

A kutatás során négyféle fogkefét: elektromos fogkefét, hagyományos műanyag fogkefét, cserélhető fejű újrahasznosított műanyag fogkefét és bambuszfogkefét teszteltek. A kutatás szerint a teljes életciklus elemzése alapján a cserélhető fejes fogkefe és a bambuszfogkefe minden szempontból zöldebb, mint az előbbiek. Legzöldebb mégis a cserélhető fejes, ha újrahasznosított műanyagból készül - írja a Reblog.

Legzöldebb a cserélhető fejes fogkefe, ha újrahasznosított műanyagból készül. Forrás: --

Meglepő módon nem a bambuszfogkefe a legzöldebb. Ennek az az oka, hogy ugyan szerves anyagból készült, tehát használat után képes teljes mértékben lebomlani, viszont a kutatók szerint az nem túl környezetbarát, ahogy a fogkefének való bambuszt termesztik.

Ami pedig a nagy vitát illeti, hogy az elektromos fogkefe vagy a manuális fogkefe hatékonyabb-e, a következő válasz született:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.