A partra vetette egy hullám a férfit, aki egy hörcsögkerékkel akart járni a vízen - Fotó

Forrás: Shutterstock -
strand jótékonyság szerkezet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton nagyon meglepődtek az emberek Florida partjánál: egy fura szerkezetet sodort partra a víz, melyből egy férfi szállt ki. 

Teljesen ledöbbentek a strandolók, amikor a víz egy rögtönzött emberi hörcsögkereket sodort ki a partra és egy ember pattant ki a fogaskerék felső nyílásából.

A férfi, Reza Baluchi egy hétfői interjúban elmondta, hogy dollárok ezreit és közel egy évtizedet költött arra, hogy tökéletesítse az úgynevezett hidro-hüvelyt. Műholdas telefonnal, vízszűrő rendszerrel, napelemekkel, neoprén nedves öltönyökkel, granola és ramen tészta készlettel szerelték fel, amikor pénteken elindult St. Augustine-ból, hogy New York felé tartson. Az út három hetesnek ígérkezett, de végül csak egy napos lett - írja a The New York Times.

A 49 éves Reza Baluchi ugyanis rájött, hogy hiányzik a tartalék GPS-készüléke és a töltőkábelei, ezért megszakította vízi útját. Az emberek mindenesetre ledöbbentek a vízi járművön és kinevették a férfit, aki ezt kikérte magának. A férfi, aki Iránban született és az Egyesült Államokban kapott menedékjogot, elmondta, hogy az útja során rá terelődő figyelmet arra szerette volna felhasználni, hogy pénzt gyűjtsön hajléktalan emberek megsegítésére és más jótékonysági célokra.

A parti őrség szóvivője kedden e-mailben közölte, hogy Baluchi úr nem folytathatja útját, amíg nem rendelkezik egy kísérő vagy támogató hajóval, biztonsági és navigációs felszerelésekkel, valamint egy utazási tervvel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.