Férfiak heréjét harapdálja az emberfogú halszörny - európai vizekben is felbukkant már

emberfogú hal here víz szörny Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Európai vizekben most először találtak olyan halat, ami előszeretettel fogyasztja a férfiak heréjét. 

A pacu nevű halakkal nagy számban Dél-Amerikában az Amazonas és az Orinoco folyókban és Pápua Új-Guineában találkozhatunk. A piranha rokonaként is szokták emlegetni, akár 27-28 kilósra is megnőhet, főként gyümölcsökkel és kisebb halakkal táplálkozik-.

A fogai laposak és erősek, hasonlítanak az emberéhez.

Pacu hal, avagy a rettegett hereharapó hal, egy pápua új-guineai halász kezében Forrás: Northfoto

Bár ez a halfajta nem jelent különösebb veszélyt az emberre, de a harapásától azonban érdemes tartani. Többször előfordult már, hogy vízben úszó férfiak heréjére harapott rá, amelynek olykor csúnya következményei lettek.

"A pacu alapvetően nem veszélyes az emberre, de a harapása komoly is tud lenni, Pápua Új-Guineában például leharapta néhány meztelen férfi herezacskóját.

Ez a hal növényekkel, gyümölcsökkel és kisebbfajta halakkal táplálkozik, a fürdőnadrág nélkül úszó férfiak heréjéről pedig azt hiszi, hogy zsákmány" – mondta Henrik Varl, a dán múzeum halszakértője, amikor egy halász egy 30 centis pacut fogott ki egy svédországi tengerszorosban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.