TOP 5 mediterrán úti cél, ahol a legmenőbb Insta-fotókat lőheted

Forrás: Shutterstock -
fotózás Positano Dubrovnik utazás magazin Zakynthos Ibiza Santorini
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak olyan helyek a világon, ahol az ember két percenként megáll gyönyörködni a tájban és legszívesebben csak nonstop fotózna, mert nem tud betelni a látvánnyal. Most összegyűjtöttünk pár európai helyszínt, melyek nagyon népszerűek az influenszerek körében is, mivel itt lehet a legszebb Instagram-fotókat készíteni.

Santorini

Santorini egy olyan hely, amit még egy influenszer sem hagyott ki, ha gyönyörű képeket akart készíteni. A kék kupolás hófehér házak, a keskeny utcácskák a szűk sikátorokkal, az elképesztő kilátás a tengerre rengeteg turistát vonz a görög szigetre. Fira hangulatos települése, vagy Oia világhíres naplementéje felejthetetlen élményt nyújt, ugyanúgy, mint a 10 km-es túraútvonal, mely Firából Oiába vezet. A két település között hegyeken-dombokon át vezet át az út, elképesztő kilátással a tengerre és a gyönyörű hófehér házakra. Ez az a hely, ahol az ember 5 percenként megáll gyönyörködni a tájban és ahova jól feltöltött telefonnal érdemes érkezni, mert az biztos, hogy rengeteg képet fogunk készíteni.

Santorini az a hely, amit még egy influenszer sem hagyott ki, ha gyönyörű képeket akart készíteni Forrás: Shutterstock

Zakynthos – Navaggio-öböl

A Navagio Beach, azaz a Hajóroncs-öböl Zakynthos szigetének északnyugati részén található és csak hajóval közelíthető meg. A körülbelül 220 m hosszú öbölben hófehér homok és kristálytiszta víz vár mindenkit, azonban 200 méter magas sziklákkal van körbevéve, melyeken lehetetlen átjutni. Ha valaki nem szeret hajózni, akkor egy fenti kilátóból csodálhatja meg a varázslatos kis öblöt. Sokak szerint ez a világ egyik legszebb és egyik legismertebb tengerpartja, melyet minden évben turisták ezrei látogatnak meg. A legvadabb legenda szerint a Panagotis nevű csempészhajó, amelynek a roncsa évtizedek óta a strand egyik ismertetőjegye, az 1980-as években egy óriási viharban süllyedt el a partoknál. Néhányan a hajó ma is élő legénységéből azonban azt állítják, hogy az egész történet csak egy üzleti fogás annak érdekében, hogy több turista utazzon a szigetre; a roncsokat maguk a szigetlakók építették.

A Navagio Beach, azaz a Hajóroncs-öböl Zakynthos szigetének északnyugati részén található és csak hajóval közelíthető meg Forrás: Shutterstock

Positano

Nincs olyan influenszer, aki ne készített volna fotókat az álomszép Amalfi tengerparton. A legtöbbet fotózott és legbájosabb városka, Positano az egyik kedvenc úti cél, amely az UNESCO Világörökség részét képezi. Postitano egy keskeny szurdokban fekszik: színes házaival, meredek, kanyargós utcáival és az egymáson támaszkodó épületeivel varázslatos helyszín, ahol több híres filmet is forgattak - például a Napsütötte Toszkána jeleneteit is. John Steinbeck, az Egerek és emberek írója 1953-ban ezt írta a városról: „Positano mély hatást kelt. Egy olyan álomszerű hely, mely nem is igazán valódi, mikor ott van az ember, de szívfájdítóan valóságossá válik, miután már elhagytuk."

Nincs olyan influenszer, aki ne készített volna fotókat az álomszép Amalfi tengerparton Forrás: Shutterstock

Dubrovnik

A világ egyik legszebb városának tartott Dubrovnik óvárosa a Világörökség része. A Horvátország déli részén található város köré hatalmas, monumentális várfal épült, pontosan két kilométer hosszú. Ez a tenger felől a leglátványosabb, de arra is van lehetőség, hogy végigsétáljunk rajta és remek fotókat készítsünk Dubrovnik látnivalóiról. Ha pedig túl nagy lenne a forróság, bármikor csobbanhatunk egyet a várfal alatt található Buza strandon.

A világ egyik legszebb városának tartott Dubrovnik óvárosa a Világörökség része Forrás: Shutterstock

Ibiza

Bár Ibizáról első körben a vad, féktelen bulizás jut az eszünkbe, a spanyol sziget azonban sokkal több ennél. A sziget délnyugat partjáról fotózhatjuk le a misztikus Vedra szigetet, mely az egyik legkülönösebb legenda szerint az elsüllyedt Atlantisz csúcsa. A vele szemben lévő, már Ibiza szigetén megtalálható Atlantisz barlang neve is erről tanúskodik, amelynek a bejárata mellett lélegzetelállító naplementében lehet részünk. A sziget strandjai is gyönyörűek: a legtöbb helyen türkiz színű víz és fehér homok várja a turistákat.

A sziget délnyugat partjáról fotózhatjuk le a misztikus Vedra szigetet, mely az egyik legkülönösebb legenda szerint az elsüllyedt Atlantisz csúcsa Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.