A jelenlegi koronavírus okozta helyzetben, a külföldre utazás a szokásosnál nagyobb kockázattal járhat. Ha viszont újra, örök világjáróként utazhatunk, ezeket az országot mindenképp vegyünk fel a listánkra.

Görögország , Santorini

SantoriniForrás: Shutterstock

Santorini az egyik legikonikusabb görög sziget, melyet feltétlen meg kell látogatnod. A sziget ma Európa egyik legismertebb és legfrekventáltabb turisztikai célpontja. Nevezték már a világ 7 csodája közé is. Az Égei-tenger gyöngyszemét nyáron, júniustól augusztus végéig több mint egymillió turista látogatja meg. Santorini alapvetően egy hatalmas erejű vulkanikus robbanás maradványa, amely megsemmisítette a korabeli településeket. A főváros, Fira bővelkedik jobbnál jobb éttermekben, szállodákban, a legolcsóbbtól a luxus kategóriáig. A kaldera meredek fala szélén szertelenül billegő, jellegzetes, lapos tetejű házai olyanok, mintha éppen most akarnának belecsusszanni a hűsítő habok közé.

Málta, Kék Lagúna

Kék LagúnaForrás: Shutterstock

Málta és Gozo között található Comino és Cominotto szigetek ölelik körül a Kék Lagúnát. A fehér homokágy felett csillámló kékeszöld vizű, védett, keskeny öböl, amely egynapos hajó- vagy vitorláskirándulások közkedvelt úti célja. Cominot egész évben megéri meglátogatni, a kirándulók és fotósok számára pedig különösen télen ideális. Ezen a városias környezet és autók nélküli helyen könnyen utolér bennünket a kakukkfű és egyéb fűszernövények illata.

Horvátország, Plitvicei tavak

Plitvicei tavakForrás: Shutterstock

Hivatalosan a világ tíz legszebb vízesése közé sorolt zuhatagok a Plitvicei Nemzeti Park területén található 16 tavat kötik össze. 190-200 vízesésről van szó, és azért nem tudják megadni a pontos számot, mert a vízbőség minden évben változhat, és ezért olykor létrejönnek ideiglenes zúgók is. Összefüggő tórendszerről van szó (a vízfelület összesen 2 négyzetkilométer), melynek részei között szintkülönbségek vannak, ezért alakulhatott ki ez a látványos eredmény. A belépőjegy a park területén hajóra és kirándulóbuszra is érvényes.
Olaszország, Szardínia

SzardíniaForrás: Shutterstock

Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, területén több kilométer hosszan húzódnak a fehérhomokos, kristálytiszta vizű strandok. Szardínia a nyugalmasabb nyaralásokra vágyóknak és gyermekes családoknak való. Szardínia egy különleges sziget, amely bővelkedik látnivalókban, kirándulóhelyekben és kulturális látnivalókban egyaránt. Bár vannak a nagyobb településeken szórakozóhelyek, Szardínia nem olyan bulisziget, mint amilyen Ibiza vagy Mallorca.