Letartóztatták azt a férfit, aki magánterületen építette fel a faházát

Forrás: Løvtag
Forrás: Løvtag -
ház remete
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harminc évig élt egy 81 éves férfi a saját kezűleg épített faházban, a New Hampshire-i vadonban. 

David Lidstone 27 évig a világtól elvonultan élt a New Hampshire-i vadonban, a Merrimack folyó partján, amikor július 15-én letartóztatták. A 81 éves férfi azért ül börtönben, mert faházát magánterületen építette fel, és korábbi felszólításra sem volt hajlandó elhagyni. A faháza viszont egy hónapja porig égett - írja a Washington post.

Lidstone négygyermekes apa, az amerikai légierő veteránja. Miután leszerelt, sokáig dolgozott favágóként. Amikor elege lett a civilizált társadalomból, egy apró, kétszintes A-alakú faházat húzott fel magának egy erdőben, a folyóparthoz közel, és abban élt közel három évtizeden át.

A kép csak illusztráció. Forrás: Løvtag

Lidstone a bíróságon azt mondta, hogy a faház tulajdonképpen nem is lakóépület, csak egy táborhely, amire természetesen más szabályok vonatkoznak. 2017-ben azonban egy bírósági határozat a terület elhagyására utasította. Az idős férfit nem hagyta el otthonát, így végül idén nyáron letartóztatták.

Lidstone-t harminc napra elzárták, ahonnan csak akkor szabadulhatott volna korábban, ha beleegyezik, hogy elhagyja a faházat, amit Leonard Gilesnek, a tulajdonosnak le kell bontatnia. A jövő hétre kitűztek egy újabb bírósági meghallgatást, amiből az következik, hogy az ügyet még korántsem zárvtákle. Csakhogy a faház időközben porig égett.

A tűzoltóság vizsgálja az eset körülményeit, miközben Jodie Gedeon, egy kajakos, akivel Lidstone húsz éve barátkozott össze, elkezdett támogatókat toborozni a remete megsegítésére. A támogatók petíciókat fogalmaznak és adományokat gyűjtenek.

Különleges faházak: Futurisztikus faházakat terveznek egy olasz erdőben

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.