A modern építészet (szerencsére) nem csupán a megrendelő igényeit veszi figyelembe. Egy épület tervezésénél fontos szempontot jelent a környezettel való egyensúly, amire kiváló hazai példáról is írtunk már. A most következő képeken az Alpok egyik hegycsoportja, a Dolomitok olasz erdőségének faházaiban gyönyörködhetsz.

A milánói építészeti stúdió, a Peter Pichler Architecture koncepciója egy már meglévő szálloda kiegészítéseként látott napvilágot. A célja új élményt nyújtani és maximális összhangot teremteni a természet és az ember között.

Az apartmanok célja, hogy összhangot teremtsenek a természet és az ember közöttForrás: Peter Pichler Architecture

Úgy véljük, a turizmus jövője az ember és a természet kapcsolatán alapul. A jól integrált, fenntartható építészet erősítheti ezt a kapcsolatot, másra nincs is szükség" – nyilatkozta a PPA.

Az éles, meredek tetővel kialakított apartmanokat a környező fenyőfák inspirálták, és a helyi faanyagot felhasználva készülnének.

Az éles, meredek tetővel kialakított apartmanokat a környező fenyőfák inspiráltákForrás: Peter Pichler Architecture

A kétszintes faházak 35 és 45 négyzetméter alapterületűek, az alsó szinten egy társalgóval, a felső szinten hálószobával és fürdővel, belső, rejtett lépcsőházzal. A fa nem csupán a külső, de a belső burkolatokban is erőteljes szerepet kap, ezzel is éreztetve a természettel való egyensúlyt, valamint megteremtve a hívogató és otthonos légkört. A hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően szinte behatol az erdő a szobákba. A fantasztikus kilátás, a kényelmes, meghitt belső terek teljesen egyedülálló pihenést nyújtanak majd az Olaszországba utazók számára.

A hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően szinte behatol az erdő a szobákbaForrás: Peter Pichler Architecture

Bár ezek a különleges faházak szállodai lakosztályokként fognak funkcionálni, éreztetik azt a jövőt, amikor a természet alkotta felületeket tiszteletben tartva – nem pedig letarolva –, teljesen beleolvadva a környezetbe épülnek majd lakóházak.