Lehullt a lepel: A Jóbarátok sztárja elárulta, hogy miért lett drogfüggő

Forrás: Getty Images/2017 Matthew Eisman/Matthew Eisman -
drog Jóbarátok Matthew Perry függőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Matthew Perry önéletrajzi kötete 2022 őszén fog megjelenni, amiben megdöbbentő őszinteséggel beszél majd magáról, valamint a Jóbarátok című sorozat kulisszái mögé is bepillanthatunk általa.

Az 57 éves színész élete egy csapásra változott meg, amikor bekerült a Jóbarátok című világhírű sorozatba, ami már a kezdetektől fogva óriási sikert aratott. Azonban van valami, ami a mai napig beárnyékolja a Perry egész életét, ez pedig a drogfüggősége, amit tulajdonképpen egy balesetnek köszönhet.

1997-ben egy jet-ski baleset következtében fájdalomcsillapítót kellett szednie, amelynek az egyik összetevője a hidrokordon volt -ez egy eufóriát okozó kábítószer. A színész rövid idő alatt a gyógyszer rabja lett.

"Az első pillanattól élveztem azt az állapotot, amit a gyógyszer kiváltott, ezért mindig többet akartam belőle"

– mesélte korábban a BBC-nek adott interjúban a színész.

Matthew Perry elárulta, hogy miért lett drogfüggő Forrás: Getty Images/2017 Matthew Eisman/Matthew Eisman

A gyógyszerfüggőség mellett az alkohol rabjává is vált, emiatt a Jóbarátok több évadára egyáltalán nem emlékszik.

"Azt gondolom, hogy három évad eshetett ki. Az összes rész körülbelül a harmadik és a hatodik évad között"

– vallotta be Matthew.

Szenvedélybetegségéről sokáig nem beszélt a forgatásokon, igyekezte leplezni a függőségét.

"Felállítottam magamnak azt a szabályt, hogy a forgatáson sosem iszom. Az viszont sokszor előfordult,, hogy másnaposan álltam kamera elé. Egyrészt borzalmas érzés így dolgozni, másrészt roppant vicces"

- magyarázta.

Nem sokkal később érezte, hogy nem tud ezzel a problémával egyedül megbirkózni, így segítséget kért, azóta is rendszeres látogatója az elvonóknak, bár most józan időszakát éli. Legutóbb akkor lepte meg a rajongókat, amikor az HBO idén újra összehívta a Jóbarátok szereplőit: Perry arca is ijesztő volt, alig szólalt meg, amikor pedig igen, alig lehetett érteni abból, amit mond - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.