Hódi Pamela szaglásvesztés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hódi Pamela egy évvel ezelőtt kapta el a koronavírust, de a mai napig nem tért vissza a szaglása. A sztáranyuka orvoshoz fordult segítségért, akitől megtudta, hogy újra kell tanulni érzékszervei működését.

Hódi Pamela minden óvintézkedést maximálisan betartott, de tavaly szeptemberben mégis elkapta a koronavírust. Akkor nem hagyta, hogy eluralkodjon rajta a pánik, és még követőivel is megosztotta tapasztalatait a betegségről.

Bár azóta már eltelt egy év, a vírus nem múlt el nyomtalanul, érzékszervezi még mindig nem működnek tökéletesen.

"Azt gondoltam, hogy idővel minden visszatér, sajnos mégsem érzem száz százalékosan az ízeket és a szagokat" - kezdte a Borsnak Pamela.

"A betegségem előtt az intenzív illatoknál mindig éreztem egy erős, kicsit zavaró szagot az orromban, ahogy májusban megszületett a kislányom, ez egyik pillanatról a másikra megszűnt. Sajnos azóta ez megfordult, mert például hiába állok egy bűzös kuka fölött, egyáltalán nem érzek büdöset az orromban. Ez még nem is lenne baj, de egy alkalommal, amikor parfümöt szerettem volna vásárolni, rájöttem, a jó illatokat sem érzékelem" - folytatta.

Panaszai miatt orvoshoz fordult, egy fül-orr gégésszel konzultált kényelmetlen állapotáról. A doktornő megnyugtatta, hogy nincs egyedül ezzel a problémával, viszont egyelőre nincs semmilyen gyógymód. Pamelának újra meg kell tanulnia a szagokat és az ízeket érzékelni, mert mindez pszichés alapon működik.

Hódi Pamela Forrás: Hódi Pamela/Instagram

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.