II. Erzsébet drasztikus döntésre kényszerült az omikron variáns miatt: ezt tartotta helyesnek

Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Wpa Pool -
omikron variáns karácsony II. Erzsébet brit királynő brit királyi család karácsonyi ebéd koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár szerdán még arról adtunk hírt, hogy az omikron variáns gyors terjedése ellenére II. Erzsébet, híven a családi hagyományokhoz  megtartja a családi karácsonyi ebédet, de a királynő meggondolta magát és elővigyázatosságból lemondta a családi rendezvényt. 

Hét elején egy királyi forrás még arról adott hírt, hogy II. Erzsébet királynő jövő hét kedden otthont ad a brit királyi család hagyományos karácsonyi ebédjének, annak ellenére, hogy tartanak a koronavírus omikron variánsától. A windsori kastélyban megrendezésre kerülő családi ebéden mintegy 50 hozzátartozót láttak volna vendégül. Mivel azonban megugrott a koronavírusos esetek száma az Egyesült Királyságban, a királynő meggondolta magát és lemondta a családi ebédet - írja a CNN.

II. Erzsébet brit királynő lemondta az idei karácsonyi családi ebédet. Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Wpa Pool

A forrás szerint a döntést elővigyázatossági okokból hozták meg, mivel az ebéden túl sok hozzátartozó vett volna részt, és ezzel veszélyeztették volna az egészségüket. Úgy vélik, minden érintett számára ez a legbiztonságosabb. A királynő hagyományos karácsonyi ebédje tavaly is elmaradt a koronavírus miatt. A Buckingham-palota közlése szerint a királynő fontolóra vette a közeli hetekben tervezett utak lemondását is.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.