II. Erzsébet királynő fontos döntést hozott: ez lesz a közös karácsonyi ebéd sorsa

Forrás: AFP/Adrian Dennis -
karácsony II. Erzsébet brit királynő brit királyi család karácsonyi ebéd sztárok hagyomány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet brit királynő megfogadta, hogy a koronavírus-járvány ellenére folytatja a hagyományt és megtartja a családi karácsonyi ebédet Windsorban.

II. Erzsébet királynő kedden ad otthont a brit királyi család hagyományos karácsonyi ebédjének, annak ellenére, hogy tartanak a koronavírus omikron variánsától - adta hírül egy királyi forrás. A windsori kastélyban megrendezésre kerülő családi ebédre várhatóan mintegy 50 hozzátartozót, köztük Károly herceget és Kamillát is meghívják - írja a Daily Mail.

II. Erzsébet brit királynő nem mondja le az idei családi karácsonyi ebédet. Forrás: AFP/Adrian Dennis

A királynő négy új unokája közül hárman - August, Lucas és Siena - várhatóan részt vesznek a rendezvényen, míg Harry herceg és Meghan Markle, valamint fiúk, Archie és az újszülött Lilibet, aki szintén idén született, az Egyesült Államokban marad. A karácsonyi asztal mellől sajnos hiányozni fog az idén elhunyt Fülöp herceg is. II. Erzsébetnek 73 év után ez lesz az első karácsonya, melyet férje nélkül tölt.

A királynő éves karácsonyi ebédjét, melyet eddig a Buckingham-palotában tartottak meg, tavaly le kellett mondani a koronavírus-járvány miatt, idén viszont nem szeretnék lemondani a rendezvényt. A családi összejövetel után a királynő helikopterrel a norfolki Sandringhambe utazik, ahol magát a karácsonyt tölti.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.