Nem mehetett egyetemre, ezért takarítónő lett - mára több száz fős cége van

Wales cég takarító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rachel Flanagan középiskolában megbukott az üzleti tanulmányok vizsgáján, így nem mehetett egyetemre. Jobb híján takarítónő lett, majd a következő tizenhat év alatt olyan vállalkozást épített fel, amely egy év alatt több mint kétmilliárd forintot jövedelmezett neki.

A most 34 éves Rachael Flanagan tradicionális acélgyári-munkás családba született Walesben. A középiskolában átlagos tanuló volt, de miután megbukott üzleti ismeretekből, nem mehetett egyetemre. Ahelyett, hogy összetört volna, elindította a saját vállalkozását - írja a Mirror.

"Az összes barátom azt hitte, megbolondultam, amikor megtudták, hogy míg ők mind egyetemre mennek, belőlem takarítónő lesz" - nyilatkozta.

Rachael kezdőtőkéje csupán egy vödörből és egy felmosóból állt, még egy porszívót sem tudott venni, így a vállalkozásnak a találó Mrs. Buckét nevet adta. Abban bízott, hogy a potenciális ügyfelek szívesebben választanak egy fiatal nőt, mint egy idősebb férfit. Eleinte magánházaknál dolgozott heti 60-70 órát, de emellett rengeteget tanult.

Később, amikor a vállalkozás növekedésnek indult, elkezdett embereket felvenni és betanítani, amivel új szintre emelte a céget. Miután elnyert egy fiatal brit vállalkozók számára kiírt díjat, felhagyott a takarítással, és inkább a vállalkozás üzleti oldalára koncentrált.

2014-ben Károly walesi herceg meghívására elmehetett a 2014-es NATO-csúcstalálkozóra, amin Barack Obama is részt vett.

A Mrs. Buckét tavaly, 2021-ben zárta eddigi legsikeresebb évét. A 320 fősre növekedett cég négy és félmillió fontot termelt.

Ha ezután esetleg kedvet kaptál egy kis takarításhoz, de nem tudod hol kezdd, itt írtunk arról, hogy melyek azok a helyek a lakásban, amiket kifejezetten szeretnek a baktériumok, itt pedig arról, hogy melyek azok, amiket nem érdemes túl sűrűn takarítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.