Nem is gondolnád, milyen hatalmas a vagyona II. Erzsébet brit királynőnek

Forrás: AFP
Forrás: AFP -
Windsor-ház Anglia II. Erzsébet brit királynő gazdagság vagyon II. Erzsébet vagyona királynő Nagy-Britannia II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy uralkodóról mindenki azt gondolja, hogy nem lehet szegény. De hogy mennyire lehet gazdag, arról sejtésünk sincs. 

Nemrég ünnepelte platinajubileumát II. Erzsébet brit uralkodó, akinek a vagyona 170 milliárd forintnyi fontot tesz ki.

Több helyről is érkezik a királynőnek bevétele, melyet hihetetlen népszerűségének köszönhet.

Csak a kastélyai látogatói jegyeinek eladásából közel 10 milliárd forintot kap évente, de az ajándéktárgyakból is tetemes összegű bevételhez jut a királynő és családja.

70 éve van a trónon II. Erzsébet Forrás: AFP

Az uralkodónak saját, 46 milliárd forintot érő bélyegkollekciója is van, melyeket különböző kiállításokra visznek, közülük a limitált kiadású darabok elképzelhetetlenül sokat érnek. II. Erzsébetnek borászatai is vannak, melyek szintén nagyon népszerűek, így nem is csoda, hogy a legtöbb palackot a királyi család rajongói már kiadásukkor felvásárolják.

És ha még ez sem lenne elég, imádott kedvenceinek, a corgi kutyusoknak nemrég megalkotta a a tökéletes parfümöt. A kutyáknak szánt illatszer, a Happy Hounds Dog Cologne parfüm jelenleg 5600 forintért vásárolhat meg az ajándéküzletekben.

Fentiek mellett sokféle kedvenc terméke megvásárolható igen borsos áron, ami szintén nem kevés bevételhez juttatja a Windsor-ház fejét.

Mégis, a vagyona nagy részét nem az ezekből befolyt bevételek teszik ki, hanem az öröksége. Trónrakerülése óta rengeteg drága műtárgy és hatlmas birtok került a tulajdonába, többek között édesapja, IV. György király is jelentős vagyont hagyott rá - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.