Így készíts otthon tökéletes csokifagyit - Recept

Forrás: Táfelspicc -
recept fagylalt fagyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell Olaszországig vagy egy díjnyertes cukrászdába mennünk az igazán jó fagylaltért, hiszen otthonunkban is kikísérletezhetjük a tökéletes jeges desszertet. 

A fagylaltgépet már az 1840-es években feltalálták Amerikában, melynek utóhatásaként az 1920-as évek végén beindult a tömegtermelés is. Manapság számtalan fagylaltgép elérhető, amelyekkel otthoni környezetben is el tudjuk készíteni a közkedvelt nyári desszertet, ráadásul olyan alapanyagokból és formában, amilyenben csak kedvünk tartja. Bár a legtöbb készüléket hosszú időn keresztül kell tárolni a mélyhűtőben, számos innovatív megoldás is elérhető már a piacon. A legkorszerűbb gépekkel például kevesebb, mint egy óra alatt, egyszerűen varázsolhatunk magunknak fagyit, ráadásul előzetes hűtés nélkül, hiszen saját kompresszorral rendelkeznek. Készíthetünk vele fagylaltot, sorbet-t, fagyott joghurtot, sőt akár hideg jeges italokat is, mindezt -18 és -35 fok közötti hőmérsékleten.

Illusztráció Forrás: Táfelspicc

Isteni házi csokifagyi

Hozzávalók:
160 g zsíros tej
76 g cukor
160 g csokoládé kockákra összetörve
160 g tejszín
vaníliakivonat (ízlés szerint)

Elkészítés:
A tejet forráspontig melegítjük. A csokoládét a cukorral egy turmixgépben vagy késes aprítóval finomra daraboljuk. Hozzáadjuk a forró tejet és alaposan simára keverjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd beletesszük a tejszínt és a vaníliakivonatot. Ezután csak a fagylaltgépre kell bíznunk a masszát, és egy óra múlva lapátolhatjuk is a tölcsérekbe a csokifagyinkat! Természetesen a receptet növényi tejjel és vegán csokival is készíthetjük, illetve feldobhatjuk további hozzávalókkal, ízesítőkkel.
Ha nincs otthon fagyigépünk, akkor a masszát tegyük a fagyasztóba, és fél óránként keverjük át kézi mixerrel.

Ha inkább vanília ízű fagyit készítenél, ahhoz is találsz recepetet ebben a cikkünkben.

Forrás: Gorenje

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.