Berki Mazsi azért támadják, mert Balin pihent a kislányával. A kommentelők szerint Berki Krisztián özvegye nem gyászolja férjét: már most túllépett rajta. 

Az ügy kapcsán a TV2 Mokka című műsorában is téma volt a gyász és annak feldolgozása, Orosz Barbara műsorvezető elmondta a véleményét a Mazsit ért támadásokkal kapcsolatban, amit gyászterapeuta is alátámasztott. 

Berki Mazsi Berki Krisztián temetésénFotó: Polyák Attila - Origo

Dr. Zelena András szerint hajlamosak vagyunk gyorsan ítéletet mondani, ha egy gyászolót szerintünk idő előtt látunk mosolyogni, vagy ha nem visel fekete ruhát, nem látjuk a fájdalmát. 

A szakember alátámasztotta Orosz Barbara véleményét, miszerint a gyászt mindenki máshogyan éli meg. A gyászterapeuta szerint van, akinél fél év, van, akinél egy év, másnak két év is kellhet a feldolgozáshoz, de bármennyi ideig is tart, a gyászoló nem szomorú ennek a fájdalmas időszaknak minden egyes pillanatában, nem is lehet az.

Arról is beszélt, hogy ma már a fekete ruhát sokaknál leváltotta a social médiában a fekete profilkép, amivel azt üzenik, hogy gyászolnak, vigyázzanak rájuk. Ez gyakorlatilag a fekete ruha funkciója is, azt mutatja meg a külvilágnak, hogy a viselőjét veszteség érte, gyászol.

Dr. Zelena András a műsorban azt is elmondta, hogy míg régen az volt a hagyomány, hogy a haláleset után egy évig viseltek a gyászolók fekete öltözéket - még egy egyszerű szomszédért is egy hétig hordtak feketét -, manapság csupán néhány hétig, vagy napig viselik az elmúlás színét a gyászolók.