MYCOSID, a bőrgomba ellenfele - könnyen alkalmazható külsőleges por

Forrás: 123RF.COM -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elsősorban a közös használatú fürdőhelyeken vagyunk kitéve a gombás fertőzéseknek, hiszen a nedvesség és a meleg is kedvező környezetet biztosít a gombás bőrfertőzések kialakulásának, ám a zárt, műanyag zárt cipők, vagy a műszálas ruházat tartós viselése is elősegítheti a kórokozók elszaporodását a bőrön. Jó hír, hogy a vény nélkül kapható és könnyen beszerezhető Mycosid külsőleges por komplex megoldást nyújthat a kór ellen, hiszen a megelőzés mellett a már kialakult tüneteket is hatékonyan kezelhetjük vele.<!--[endif]--><!--[if !supportLineBreakNewLine]--><!--[endif]-->

A gombás bőrfertőzések mind rendkívül makacs betegségek, és általában hosszan tartó kezelést is igényelhetnek. Ezek megelőzése azonban lehetséges, ebben a régóta ismert és alkalmazott nátrium- paraklórbenzoát hatóanyagú Mycosid külsőleges por hatékonyan segíthet, ám az orvosi vény nélkül kapható készítmény optimális hatása érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

A külsőleges „hintőpor” amellett, hogy gombaellenes és enyhe összehúzó/viszketéscsillapító hatású gyógyszer – amely mind száraz, mind nedvedző klinikai elváltozásokat okozó felületi gombás bőrfertőzések megelőzésére és kezelésére alkalmazható.

A készítmény az érintett bőrfelület alapos megmosása és szárazra törlése után azonnal alkalmazható. A szembe és a testüregekbe juttatni, lenyelni, továbbá belélegezni tilos, valamint a Mycosid külsőleges por más külsőleges készítménnyel egyidejűleg nem alkalmazható.

A bőr gombás fertőzése meglehetősen gyakori betegség; alig akad olyan ember, aki élete során ne tapasztalta volna már meg valamilyen formájában.

Ahhoz azonban, hogy a gombák kórosan elszaporodjanak, két tényező együttes jelenléte szükséges: egyrészt, hogy a kórokozók megtelepedjenek a bőrön, másrészt, hogy az illető fogékony legyen a fertőzésre.

A nyári hónapokban különösen megnő a gombás infekciók kockázata. Forrás: SHUTTERSTOCK

Természetesen a meleg és a nedves környezet is ideális feltételeket teremt a fertőzés kialakulásához, így nem véletlen, hogy gyakori a lágyékhajlat gombás fertőzése, valamint az összefekvő bőrfelületek gyulladása (kipállás), hiszen ezek nehezen szellőző testtájékok. Az effajta betegséget általában egy élesztőgomba okozza, a tünetekhez bakteriális felülfertőződés is hozzájárulhat, és szinte mindig piros viszkető, hámló kiütések formájában jelentkeznek a tünetek.

A fertőzés igen gyakori a nyári hónapok során, főleg azok között, akik gyakran fürdőznek, sokat sportolnak, de akár az elégtelen tisztálkodás is ideális környezetet teremthet a gombák számára.

Ugyanakkor a túlzott higiénia, a kozmetikai készítmények és egyre „hatékonyabb” tisztálkodó szerek gyakori használata károsíthatja bőrfelszínünk védekező képességét, mivel saját magunk fosztjuk meg a védelmét szolgáló zsírsavaktól és baktériumoktól, továbbá a műszálas ruházat, zoknik, szűk cipők sem engedik lélegezni a bőrt, és elpárologni a nedvességet, így puhul a bőr, ami szintén kedvez a fertőzésnek.

A bőrgombás fertőzés meglehetősen gyakori betegség; alig akad olyan ember, aki élete során ne tapasztalta volna már meg valamilyen formájában. Forrás: 123RF.COM

Különféle mechanikai behatások, sérülések szintén növelik a gombás bőrfertőzés lehetőségét és további kockázati tényezőt jelentenek bizonyos betegségek, testi elváltozások, mint a fokozott verejtékezés, bizonyos keringési zavarok, a cukorbetegség, az immunhiányos állapotok, vagy a terhesség is.

A gombás bőrfertőzések által leggyakrabban érintett területek a láb és a lábujjak közei, valamint a testhajlatok – ágyéki, hónalji, emlők alatti területek és a kézujjak közei, így megelőzés céljából ezek gyakori behintése javasolt.

Amennyiben rendszeresen zárt, rosszul szellőző lábbelit viselünk, a Mycosid külsőleges port naponta legalább egyszer alkalmazzuk! Kialakult fertőzések esetén az említett területeket naponta némileg gyakrabban, 1-2 alkalommal kezelve hatékonyan vehetjük fel a harcot a gombával. Lábgombásodás esetén javasolt, hogy a zoknit és a cipő belsejét is beszórjuk az újra fertőződés elkerülése érdekében.

Mint napjaink gyorsan változó világának része, a készítmény gyártója fontosnak tartja, hogy megfeleljen és hozzájáruljon a közösség egészségének és általános jólétének jobbá tételéhez, és folyamatos erőfeszítéseket tesz, hogy csökkentse a környezetre kifejtett káros hatásokat, felelős üzleti magatartást tanúsítson, és megfeleljen a legmagasabb szintű etikai követelményeknek a kutatás-fejlesztéstől a marketing-tevékenységig.

További információ itt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ez a cikk a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. a MYCOSID gyártója és forgalmazója megbízásából készült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.