Szívszorító: végleg bezárhat a nagy múltú magyar cirkusz

Forrás: Sajtófotó/Kurucz Árpád (Népszabadság) -
pandémia anyagi gondok Eötvös Cirkusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pandémia borzasztó hatást gyakorolt az egyik leghíresebb, legnagyobb történelmi múlttal rendelkező hazai artistacsalád szakmai életére. Eötvösék jelenleg attól tartanak, hamarosan végleg meg kell szüntetniük közkedvelt cirkuszukat.

Wertheim Adrienn, Eötvös Loránd cirkuszigazgató felesége a Borsnak elmondta, fogalmuk sincs, mikor turnézhatnak újra régi pompájukban, mivel jelenleg az alapkiadásaikra is innen-onnan kuporgatják össze a pénzt. A család tagjai jelenleg más cirkuszoknál lépnek fel vendégművészként, Adrienn pedig különféle marketingmegbízásokat vállal.

Művészet (sorozat) 1. díj: Kurucz Árpád, Népszabadság: Eötvös cirkusz Forrás: Sajtófotó/Kurucz Árpád (Népszabadság)

„A pandémia idején nem nyithattunk ki. Utána egy másik cirkusznál kezdtünk a férjemmel fellépni a zsonglőrszámunkkal. Terveink szerint a jövőben újra megnyitjuk a sajátunkat, de egy teljesen más felállásban. Az eszközeink megvannak, a sátrunkat sem adtuk el, de egyelőre megjósolni sem tudom, mikor láthatja az Eötvös Cirkusz produkcióit a közönség" – fogalmazott Adrienn, és hozzátette: az elmúlt időszakban drasztikusan emelkedett üzemanyagárak miatt jelenleg rendkívül költséges lenne a cirkusz utaztatása, ugyanis jó néhány kamiont meg kellene tankolniuk, vagyis a jegyárakat nagymértékben emelniük kellene.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.