Átment a vasúti átjáró tilos jelzésén, és letörve a mozgásban lévő sorompót a sínekre hajtott egy kamionsofőr

Forrás: Police.hu -
kamionsofőr károkozás vasúti átjáró gyanúsított rendőrség tilos jelzés szlovák sorompó vasút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagykátai rendőrök azonosították és meggyanúsították azt a 63 éves szlovák férfit, aki egy vasúti átjáró tilos jelzésén áthaladva letörte a mozgásban lévő sorompót, majd egyszerűen továbbhajtott. Az ügyet vádemelési javaslattal zárták le.

A MÁV egyik forgalomirányítója riasztotta a sülysápi rendőröket 2021. október 1-jén délután, mivel a 31-es főút 45-ös kilométerszelvényében Tápiószecső térségében lévő vasúti átjárónál egy kamion letörte a sorompókart, valamint a síneken a tilos jelzés ellenére hajtott át, aminek egy arra közlekedő tehervonat vezetője is szemtanúja volt.

Forrás: Police.hu

Személyi sérülés ugyan nem történt, ám a sofőr 23.160 forint kárt okozott az életveszélyes manőverrel.

A nagykátai rendőrök eljutottak a szlovák rendszámú kamion sofőrjéhez. A 63 éves szlovák állampolgárt 2022. április 28-án délelőtt a közlekedés biztonsága elleni gondatlan vétséggel gyanúsították meg.

A kamionsofőr a bűncselekményt beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésképpen azt mondta, biztos, hogy nem jelzett tilosat a fényjelző készülék. Amikor pedig elment a vonat, akkor hirtelen nem is tudta, mit kellene tennie, ezért inkább tovább gurult.

A gondatlan sofőr a tettét megbánta, azokért felelősséget vállalt, az okozott kárt megtérítette.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a férfival szemben az eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek - írja a Police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.