Leszajházták, megalázták Szilágyi Liliána nagyanyját - alaptalan vádakkal vitték őt a sírba

Forrás: Fortepan / Kotnyek Antal -
Bara Margit Szilágyi Liliána bántalmazás szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ország ismeri az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő tragikus történetét: édesapja éveken át durván bántalmazta, illetve szexuálisan zaklatta őt és anyukáját. Sajnos nem ő az egyetlen a családban, akinek hasonló megpróbáltatásokat kellett átélnie.

Liliána híres nagyanyját, Bara Margit színésznőt azzal vádolták meg, hogy részt vett Ónody Lajos vendéglátóipari vállalati vezérigazgató vad orgiáin, melyeket felső pártvezetőknek szervezett – természetesen titokban. A pletykákból persze egy szó sem volt igaz, ám akkor sajnos már kinyílt Pandora szelencéje: Margitról elterjedt, hogy könnyűvérű nő, attól kezdve pedig tündöklő színészkarrierje rohamos hanyatlásnak indult.

Bara Margit színművésznő (1960.) Forrás: Fortepan / Kotnyek Antal

Megkésett fájdalomdíjként 2002-ben Kossuth-díjat vehetett át. Néhány évvel később agytrombózist kapott. A férje, Gyarmati Dezső haláláig, 2013-ig odaadóan ápolta, ám rá három évre a színésznő is elhunyt. Az ismerősei és egykori kollégái a mai napig úgy vélik, betegségét meghurcolása és mellőzöttsége okozta.

Traumái a színésznővel nem szálltak sírba, az úgynevezett transzgenerációs hatás miatt tovább élnek: ma már Bara Margit unokájában, Szilágyi Liliánában, akinek az édesapja mellett hasonlóan fájdalmas bántásokat kellett megélnie.

Mint ismert, az úszónő tavaly vallott arról, hogy az apja az édesanyját és őt is bántalmazta, terrorban tartotta, sőt egyszer a fejéhez is vágta: „Az a rohadt Gyarmati-vér!". Az egykori úszónő jelenleg perben áll Szilágyi Zoltánnal, aki szerint a lánya minden állítása rágalom. Liliána igyekszik meggyógyulni, új életet kezdeni, és végleg megszabadulni azoktól a traumáktól, amelyeket a nagymamája is magával cipelt – írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.