Meghallgatta a bíróság a kisfiúkat, akik szemtanúi voltak magyar édesanyjuk és nővérük meggyilkolásának

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság megfojtotta nevelőapa anya tunéziai nővér bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szemtanúi voltak anyjuk, Ö. Renáta és nővérük, a 15 éves Alíz meggyilkolásának a kisfiúk, akiket kedden hallgatott meg a bécsi bíróság. A szeptemberben elfogott tettes a gyilkosságokat továbbra sem ismeri be. 

Ahogy azt korábban megírtuk, egy tunéziai férfi hidegvérrel meggyilkolta Bécsben élő, magyar származású volt élettársát, Ö. Renátát és annak 15 éves lányát, Alízt. Az anya 2 és 9 éves kisfia még egy napig volt a holttestek melletti szobában, végül ők hívtak segítséget.

illusztráció Forrás: Shutterstock

A bíróság kedden hallgatta ki a két gyereket. Az idősebbik fiú, a 9 éves Emirhan részletesen beszámolt az ominózus éjszakáról; a kisebbik, 6 éves gyermeket nem tudták meghallgatni, mert beszédproblémákkal küzd, és egy idő után már nem is akart együttműködni - mondta el a Blikknek dr. Ujvárosi Veronika, a bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda vezetője, aki Alíz édesapjának és Renáta féltestvérének a képviseletében jár el.

A tegnapi tárgyalásra elővezették a gyilkosságokkal gyanúsított Mahmoud N.-t, akinek az ügyvédje is jelen volt a bíróságon. A gyanúsított a tárgyaláson elhangzottakra nem reagált.

"A bírósági meghallgatáson Emirhan elmondta, hogy azt nem tudja, az édesanyját miként ölte meg a gyanúsított. Hozzátette, hogy a mostohapjában szerinte volt valami gonosz. Őt nem nagyon szerette, Alízzal meg egyáltalán nem beszélgetett, Harunnal viszont foglalkozott" - foglalta össze az ügyvéd a gyermek vallomását, melyben az is elhangzott, hogy mostohaapjuk észrevette a fiúkat, és visszaküldte őket a szobájukba aludni. Ám Emirhan csak színlelte az alvást, mert borzasztóan rettegett, hogy mostohaapja hozzájuk is bemegy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.