Magyar karácsonyi vásárok a CNN-en: két rendezvény is bekerült az ajánlóba

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
karácsony advent vásár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a koronavírus-járvány miatt sorra maradtak el a legnépszerűbb ünnepi fesztiválok, idén gyakorlatilag mindenhová visszatérnek a karácsonyi fények és a megannyi csodát felvonultató árus standok.

A CNN idén is összegyűjtötte a legnevesebb karácsonyi vásárokat a világ minden pontjáról. A 17 népszerű rendezvénynek otthont adó országok között Magyarország is helyet kapott, méghozzá a budapesti Szent István-bazilika előtt és a Vörösmarty téren nyílt forgatagával. Idén mindkettőt az a cég szervezte, amely eddig a székesegyház környékén felállított ünnepi vásárért felelt, így a Fashion Street közelében számítani lehet néhány változásra.

Budapest, 2022. november 19. A Szent István téri Advent Bazilika karácsonyi vásár 2022. november 19-én. MTI/Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs

A híroldal kiemelte a két vásár talán legvonzóbb érdekességét is: míg a bazilikánál idén sem marad el a patinás épület falára vetített 3D-s fényjáték, a kisföldalatti végállomásánál gigantikus adventi naptárt csodálhatnak meg a látogatók. Mindkét ünnepi piac november 18-án nyílt meg és január 1-ig várja az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.