Innen tudhatod, hogy ideje lecserélni a sportcipődet

Forrás: Shutterstock -
Jelek sport edzés sportcipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha jót akarsz magadnak, csak addig ragaszkodj jól bevált edzőcipődhöz, amíg muszáj, ugyanis ha nem cseréljük kellő gyakorisággal, megnő a sérülések kockázata.

Egyszer mindennek eljön az ideje, így annak is, hogy lecseréled imádott sportcipőd. Egy futócipőbe átlagosan 1000-1200 kilométert tehetünk, persze ez a szám sok mindentől függ, például a használója testsúlyától, és a cipő adottságaitól, márkájától is.

Ahhoz, hogy megtudd, mikor jött el az ideje a cserének, érdemes észrevenni a jeleket, amik a következők.

1. Ha a cipőbe bújva úgy látod, hogy a felső textil rész felvette a lábad formáját, esetleg lyukak vannak rajta, akkor itt az ideje a cserének.

2. Ha a taprész azon része, ami a földdel érintkezik, erős kopottság jeleket mutat, akkor is ugyanez a helyzet, csekkold tehát rendszeresen a cipő talpát!

Forrás: Shutterstock

3. Ha futás közben, esetleg után érzed, hogy fáj a talpad, azt a cipő is okozhatja. A párnázottság egy idő után csökken, ami miatt az izmok erősebb munkának vannak kitéve. Ezáltal hamarabb fáradsz el, és megnő a sérülések kockázata is, így nem érdemes ezzel játszani.

4. A talpakon megjelenő vízhólyag is azt jelzi, itt az ideje megválni a lábbelitől!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.