Szabadon lehet utazni: nem kell oltási igazolás a thaiföldi beutazáshoz

Forrás: Shutterstock -
Thaiföld oltási igazolás beutazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Thaiföld hétfőn visszavonta a múlt hét végén bejelentett szabályt, amely szerint csak a koronavírus elleni oltásról szóló igazolással lehetett volna beutazni az országba. Az egészségügyi miniszter a világ megfelelő immunizációs szintjével indokolta a döntést.

Anutin Csarnvirakul thaiföldi egészségügyi miniszter szerint az oltási igazolások bemutatása kényelmetlenséget jelentett a látogatók számára, ezért a szakértők véleményét figyelembe véve úgy döntöttek, hogy ez szükségtelen, mivel elegendő oltást adtak már be világszerte.

A miniszter elmondta, hogy az oltatlanok is korlátozás nélkül beléphetnek az országba.

Thaiföld Ázsia egyik legnépszerűbb turistacélpontja; novemberben 1,75 millió látogatót regisztráltak. A miniszter elmondta, hogy az ország a korábbi 5 milliós becsléssel szemben 7-10 millió kínai turistára számít. Tavaly bemutattuk a méltán híres Ko Samui szigetét, ami az egyik legkedveltebb szigete Thaiföldnek, de írtunk egy részletes bejegyzést Koh Phangan szigetéről is.

Szabadon lehet utazni: nem kell oltási igazolás a thaiföldi beutazáshoz Forrás: Shutterstock

"Ez jó jel a thaiföldi idegenforgalmi ágazat, és az ország gazdasága számára, a Covid-19 elmúlt három évnyi pusztítását követően" - fogalmazott Csarnvirakul.

A thaiföldi idegenforgalmi hatóság szerint tavaly a külföldi látogatók száma meghaladta a 11,5 milliót, ez ugyanakkor még mindig messze elmarad a járvány előtti utolsó év 40 milliós rekordjától. Akkor a külföldi turisták összesen 1,91 ezermilliárd thai bahtot (mintegy 21,2 ezermilliárd forint) költöttek el az országban.

Thaiföld ugyanakkor továbbra is megköveteli a külföldi turistáktól, hogy megfelelő egészségbiztosítással rendelkezzenek, ha olyan országba utaznak tovább, amelyik beutazás előtt negatív koronavírus-tesztet követel meg a látogatóktól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.