Amerikai énekesnővel készített közös dalt Lotfi Begi

Forrás: Magneoton -
dj dal Lotfi Begi Cecilia Goult
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amerikai énekesnővel készített közös dalt Lotfi Begi. A sikeres magyar dj-producer és Cecilia Goult Heartbreak című száma és klipje pénteken debütál.

A nemzetközi piacra kerülő Heartbreak különlegessége, hogy magyar népzenei motívumra, a moldvai-csángó hagyományokból eredő Tavaszi szél dallamára épül - közölte a Warner Music Group szerdán az MTI-vel.

A dal zenéjét Lotfi Begi és Nagy Dávid, a szöveget Mikaela Mohlin szerezte.

A közlemény kiemeli: számos hazai és külföldi pop-rock alkotót ihlettek már meg magyar népdalok. A Tavaszi szélből énekelt részletet 1986-os népstadionbeli koncertjén a Queen frontembere, Freddie Mercury, de a Guns n' Roses-ből Axl Rose is előadta már a dalt, akárcsak a Cribs énekese, Gary Jarman a Sziget fesztiválon 2013-ban.

lotfi begi Forrás: Magneoton

"Mindig fontos kérdés, miként lehet Magyarországról nemzetközi színtérre kerülni. Úgy gondolom, kizárólag az a zene érvényesülhet, ami ránk, magyarokra leginkább jellemző, mi pedig szeretjük a melankolikusabb hangzást. A Heartbreak szerzésekor egy kifejezetten a magyar zenére jellemző, egyetemes motívumot kerestem, gyönyörű népdalunkra, a Tavaszi szélre pedig tökéletesen illik ez a leírás" - idézte Lotfi Begit a közlemény.

A zenész korábban Oláh Gergővel, Tóth Gabival, Zsayával (Holdviola) és a Margaret Islanddel is készített népdalátdolgozást.

"A Heartbreak énekdallamának írása során olyan topszerzővel volt lehetőségem együttműködni, aki az európai zeneipar egyik bölcsőjéből, Svédországból származik, és dolgozott már együtt Martin Garrix-szel és Ferry Corstennel. Az énekesnő, Cecilia Gault többmilliós streaminget elért dalaival hatalmas népszerűségre tett szert, ráadásul ír és japán felmenőkkel rendelkezik, ez a multikulturalizmus megmutatkozik a zeneiségében is, így valóban globálisnak mondható ez a kollaboráció"

- fejtette ki Lotfi Begi.
A dj készített már remixet George Ezrának és Rebeka Fergusonnak is, ám ez az első saját, nemzetközi terjesztésű kiadványa.

A Heartbreakhez egy moziszerű videóklip készült LeHo Legacy rendezésében. A kisfilm párhuzamosan forgott New York és Budapest helyszínein.

A 23 éves Cecilia Goult New Yorkban nőtt fel. Hangját és dalszerzői képességeit számos sikeres progresszív house dalhoz kölcsönözte. Társszerző és közös előadó volt Audien Higher című dalának, a Love Me Like You Used To című slágert 2019-ben Kaskade-del adta elő.
A Heartbreak péntektől valamennyi digitális platformon elérhető lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.