Ne vesd be a papírtörlőt ezekre a feladatokra!

Forrás: Shutterstock -
takarítás háztartás papírtörlő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A papírtörlő az egyik legpraktikusabb háztartási kiegészítőnk, a főzéstől a takarításig számos munkafolyamat során a segítségünkre lehet.

Nem mindegy azonban, hogy pontosan mire használod, ugyanis esetenként csak hátráltatod vele magad, sőt, tönkre is teheted a letisztítani kívánt felületet. Az alábbi munkálatokhoz inkább ne az eldobható törlőlapokat hívd segítségül!

Durva felületű, éles tárgyak tisztítása

Fából készült vágódeszkát, sajtreszelőt vagy kést inkább ronggyal törölgess, mert a papír elszakadhat, rostjai beleragadhatnak a felület apró réseibe! Így nemcsak spórolsz, de biztonságosabbá is teheted az egész procedúrát.

Elektronikai eszközök törölgetése

Nem biztos, hogy első ránézésre szabad szemmel észreveszed, de nagyon meg tudja karcolni egy egyszerű, rücskös papírlap a tévé, a laptop vagy a telefon kijelzőjét. Válaszd inkább a mikroszálas kendőt erre a célra!

Elektronikai eszközök törölgetéséhez válaszd inkább a mikroszálas kendőt Forrás: Shutterstock/Andrey_Popov

Tükrök, ablakok takarítása

Ha papírtörlővel tisztítod meg a tükröket vagy bármilyen üvegfelületet, foltokat és papírdarabkákat hagyhatsz magad után. Itt is ideális társad lehet a mikroszálas törlőruha.

Szemüvegtisztítás

Nem véletlenül árulnak speciális lencsetörlő kendőket. A szemüvegek, napszemüvegek felületén még a legapróbb karcok is zavaróan hathatnak, hosszú távon pedig ronthatják is a látást. Ezért semmiképp ne durva papírtörlővel, hanem finom törlőkendővel fogj neki a tisztításnak!

Szemüvegtisztításhoz árulnak speciális lencsetörlő kendőket Forrás: Shutterstock/Pixel-Shot

Autóápolás

Amellett, hogy az ablakokat, szélvédőket megkarcolhatja, a fényezést pedig tompíthatja, a papír a portalanítás terén sem bizonyul túl hatékonynak, mert gyakran csak ide-oda tologatja a piszkot ahelyett, hogy leszedné azt. Szerezz be autótisztító kendőt, mellyel tökéletes eredményt érhetsz el!

Ha kíváncsi vagy, milyen munkálatok során nem érdemes még papírtörlőt használni, olvasd el a Mindmegette cikkét!

Nyitókép: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.