Natascha Kampusch börtön fogság rablás születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ egyik legmegdöbbentőbb esete Natascha Kampusch nevéhez fűződik. Az osztrák lányt gyermekként rabolták el és 8 évig tartották fogságban.

Az osztrák Natascha Kampusch-nak a földi poklot kellett megélnie, miután 10 éves korában elrabolták. Az ártatlan kislány az iskolából ment haza, amikor Wolfgang Priklopil berántotta az autójába, majd a háza, mindössze 5 négyzetméteres pincéjében tartotta fogva. Natascha nyolc évig, egészen pontosan 3096 napig élt fogságban.

Elrablója éheztette, lelkileg és testileg bántalmazta, rendszeresen megerőszakolta a lányt, akinek végül sikerült megszöknie. Wolfgang Priklopil ezután öngyilkos lett, Natascha pedig sokáig kerülte a nyilvánosságot, és próbálta feldolgozni, ami vele történt.

A 25. születésnapján aztán megtörte a csendet, és őszintén vallott arról, hogy elrablója szex közben megkötözte, magához bilincselte, és válogatott szörnyűségeket csinált vele. Natascha ma már 35 éves, de még mindig jár terápiára, mint mondja, ez valószínűleg örökre az élete része marad.

28 évesen Natascha mindenkit meglepett, amikor megvásárolta azt a Bécshez közeli családi házat, ahol a szörnyűségek történtek vele.

"Egyfajta terápiaként tekintek rá. Nem akarom eladni, hogy utána helyi látványosság legyen belőle – jelentette ki határozottan a fiatal nő, aki azt is elárulta, hogy a mai napig a földszinttől a padlásig kitakarítja a házat, mint az ott töltött fogság idején. Egy helyszínt kivéve: a föld alatti börtönt -írja a Bors.

A 35 éves nő napjainkban író, televíziós műsorvezető és aktivista. 2010 -ben adta ki a 3096 Tage című könyvét, 2016 augusztusában a második könyvét, 2013-ban pedig film is készült a vele történtekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.