Horoszkópod elárulja, hogyan vitatkozol

vita konfliktus csillagjegy horoszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki másképp oldja meg a konfliktusokat - egyesek kiabálnak, mások sírnak, és vannak olyanok is, akik egyszerűen nem vesznek tudomást a másik félről és annak véleményéről. A születési dátumnak is köze van a vitakultúrához. Most megtudhatod, hogyan kezelik a konfliktusokat az egyes csillagjegyek!

Kos - Fejjel a falnak


A Kos a tűz jegyek közé tartozik, és ez látszik is a viselkedésén. Ez a rendkívül erős akaratú csillagjegy fejjel megy a falnak, és mindent megtesz azért, hogy érvényesítse az akaratát. A Kos körül gyorsan robbanhatnak ki viták, és ha úgy érzi, hogy nem tudja meggyőzni a partnerét, egyszerűen otthagyja.

Bika - Folyton vöröset lát


A Bikák szeretik a biztonságot, igényük van a harmóniára, és szkeptikusak a változásokkal kapcsolatban. Ha egy Bika sokáig él feszültségben, előbb-utóbb elborul, a konfliktus megoldását pedig nem segíti a makacssága. Nem szeretik beismerni a hibáikat, és a bocsánatkérés is nehezükre esik. Ezen tulajdonságaik miatt a legkisebb konfliktusok is elhúzódhatnak.

Ikrek - A kétarcú


Az Ikrekkel sem könnyű vitatkozni, ugyanis teljesen kiszámíthatatlanul reagál konfliktushelyzetekben. Jó érveket talál és nem fél a kemény válaszoktól sem, ám hamar megbánja, ha erős kijelentés hagyja el a száját. Az Ikrek nagyon empatikus, ezért képtelen kizárni az érzelmeket egy vitából.

Rák - Megbújik és kivár


A Rákok nagyon érzelmes lények, mindig a biztonságot keresik. Ha konfliktushelyzetben találják magukat, inkább visszahúzódnak, és a fedezékben várják, hogy elvonuljon a vihar. Ha ez nem történik meg, a rossz hangulat miatt szorongóvá válnak. Nehezen találják a szavakat, és gyakran a mécses is eltörik náluk.

Oroszlán - Túl büszke és túl magabiztos


Az Oroszlán nehéz vitapartner. Nagyon büszke, tele van önbizalommal, és nagyon hamar meglátja másban a hibákat. Rendkívül kitartó, kivárja, ameddig a másik fél feladja. Jó lenne, ha megpróbálnák néha átérezni mások gondjait, hogy lássák, nem körülöttük forog a világ.

Szűz - Alapos elemzések és megalapozott viták


A Szűzek szeretnek pontosak lenni, alaposan mérlegelik mindennek a szükségességét és hasznosságát. Ezt teszik az érvelésben is. Először csendben elemzik a helyzetet a legapróbb részletekig, majd kidolgoznak egy stratégiát, amivel megoldják a konfliktust. Ezzel általában ki is pontozzák a vitapartnert, de vigyázniuk kell, hogy milyen stílusban tálalják az érveiket.

Mérleg - Született békepárti


A Mérleg számára nincs rosszabb a veszekedésnél. Született béketeremtő, inkább visszavonul, mint hogy beleálljon egy vitába. Nem akar senkit megbántani, és nagyon fél attól, hogy egy kisebb nézeteltérés súlyos vitává fajul. Ha mégis megszólal, megpróbál a másik értelmére hatni, és nyugodt maradni.

Skorpió - Mély sebeket ejt


Aki vitába keveredik egy Skorpióval, annak óvatosnak kell lennie. A jegy szülöttje nagyon sértődékeny, és képes mindenféle régi dolgot a vitapartner fejére olvasni. Ha veszélyben érzi magát, azonnal szúr, mély sebeket ejtve ellenségén.

Nyilas - A szabadságért harcol


Vidám természetének köszönhetően a Nyilas általában nem szereti a vitákat. Ha azonban korlátozzák a szabadságát, nem fél konfliktusba bocsátkozni. Álláspontját egyértelműen, határozottan tálalja, megoldásorientált, és megalapozottan érvel.

Bak - Mindig kész vitatkozni


A Bakok büszkék és ambiciózusak, ha valaki akadályozza őket céljaik elérésében, az felkötheti a gatyáját. Azonnal tudatják másokkal, ha valami nem tetszik nekik, és egy vitában a végsőkig kitartanak. Dühkitörésektől vagy kiabálástól senkinek sem kell tartani, a Bakok higgadtan magyarázzák el, hogy mi zavarja őket.

Vízöntő - Meglepően makacs


A Vízöntők nagyon emberségesek és szociálisak, de ha vitába keverednek, minden gát átszakad. Végtelen vitákra képesek, és sok esetben nem is elég egyszer megbeszélni azt, ami bántja őket. Ez a tulajdonság sokakat fáraszt és feldühít, úgy érezhetik, sosem tudják rendezni a konfliktusokat egy Vízöntővel.

Halak - Könnyekben a megoldás


A Halak idealista, aki mindig bízik az emberek jóságában. Ez a tulajdonság azonban nem segíti egy vita során, sőt... Az érzékeny Halak nem tud mit kezdeni a konfliktushelyzetekkel, és sokszor csak egy megoldást talál, a sírást. Mivel nem viseli jól a stresszt, sokszor viszavonul, és inkább elengedi a dolgokat, vagy megbocsát, csak szabaduljon a nyomástól.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.