Fekete penészgomba lepett el egy amerikai várost - a problémát állítólag a whisky okozza

gomba tenessee Jack Daniels Tenessee alkoholgőz whisky
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Le kell állítani egy Jack Daniel's építési projektet, miután kiderült, hogy a kiáramló alkoholgőzök miatt a whisky készítéséhez használt gomba járványt okozott a városban.

Christi Long, aki rendezvényhelyszínt üzemeltet több Jack Daniel's raktár mellett, azt állította, hogy ingatlanjait egyfajta gomba vonja be, amely fekete kéregként jelenik meg a különböző felületeken. Ügyvédje szerint ez egyre nagyobb probléma a környéken élők számára.

A nő, akinek az egyik ingatlanja még épülőfélben van, a BBC Newsnak azt mondta, hogy már több ezer dollárt kellett takarításra költenie a szennyeződés miatt. Ezért úgy döntött, beperli a helyi megyei területrendezési hivatalt, azzal érvelve, hogy a felépült és épülő raktárakra vonatkozó engedélyek jóváhagyása még nem történt meg.

A helyiek kérik a Louisville-i Brown-Forman cég tulajdonában lévő Jack Daniel's Tennessee Whisky-t, hogy szereljenek be légszűrőket a probléma leküzdésére.

Nemrég bírósági végzésben utasították a Lincoln megyei területrendezési tisztviselőket, hogy rendeljék el az építkezés leállítását, arra való tekintettel, hogy az engedélyezési folyamat soha nem fejeződött be teljesen.

Cristi Long ügyvédje, Jason Holleman azt mondta, arra számít: a bíróság kötelezi a Brown-Formant, hogy hagyjon fel hat nemrégiben épített, ügyfele birtokának közelében lévő raktára használatával.

A Baudoinia compniacensis nevű gomba a Francia Lepárlók Egyesületének igazgatójáról kapta a nevét, aki az 1870-es években fedezte fel a konyakfőzdék közelében, és aminek jelenléte panaszokhoz és perekhez vezetett Skóciától Kanadán át a Karib-térségig. A tennessee-i szövetségi ügynökök ezt a gombát keresték annak jeleként, hogy illegális alkoholkészítés folyik a közelben, mondja Holleman úr.

A tennessee-i whiskyipar növekszik, a lakossági fejlesztésekkel együtt, ami egyre több konfliktushoz vezet a lepárlók és a lakástulajdonosok között.

A Herald-Leader szerint legalább három másik megye lakosai is harcoltak a szeszfőzde bővítése ellen, azzal érvelve, hogy a gomba csökkentené az ingatlanok értékét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.