Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang nem lesz ott a szöuli rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
rövidpályás gyorskorcsolya Liu Shaolin Sándor Szöul Liu Shaoang sport világbajnokság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Liu testvérek tavaly év végén váltottak országot, s lettek kínai sportolók, ám az idei világbajnokságon nem indulnak a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon választott országuk színeiben. 

Az olimpiai bajnok Hunyady Emese szerint - aki osztrák színekben nyert olimpiai aranyat 1994-ben Lillehammerben -, a testvérek kizárólag az edzőjük miatt, őt követve hagyták el Magyarországot.

"Jól ismerem őket, az egész családjukat, szó sincs arról, hogy több pénzért, vagy Kínáért hozták volna meg döntésüket. Egyetlen céljuk volt, edzőjüket akarták követni. Ha ő Kínába igazolt, akkor ők is ott, vele akartak sportolni" - mondta az egykori olimpiai bajnok a Ripostnak.

Debrecen, 2020. január 26. Liu Shaolin Sándor és testvére, Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának elődöntője után a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 26-án. MTI/Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor

A fiúk úgy tudtak országot váltani, hogy az azt követő egy évben nem versenyezhettek, de ez az idő már lejárt, akár jégre is léphetnének Szöulban, mégsem teszik. Hunyady Emese szerint ennek megvan a maga oka:

"De az nem úgy van, hogy őket ott vörös szőnyeggel várják, s azonnal helyük lesz a csapatban. Be kell verekedniük magukat. Nem az a téma, hogy hány olimpiai aranyat nyernek, hanem, hogy ott lehetnek-e a versenyeken. De ők vállalták ezt a döntést, mint mondtam, az edzőjükért."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.