Egy kisebb markoló és egy furgon kellett csak a rabláshoz: 2 perc alatt tépték ki a falból a bankautomatát

dreamstime -
bankautomata Olaszország bobcat ATM rablás furgon Szicília markológép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valamivel több mint két percbe telt, hogy a teljes, készpénzzel megrakott ATM-et kitépjék az egyik szicíliai posta falából. A banda egy kis markológépet használt az éjszaka közepén elkövetett rabláshoz. 

A pénztolvajok mindent előre kiszámoltak: olyan gyorsan cselekedtek, hogy a rendőrök, bár riasztották őket, nem tudtak időben kiérkezni. Amikor a helyszínre értek, a bűnözők már eltűntek egy autóval és a furgonnal, amelyre a készpénzt kiadó automatát pakolták fel.

Egy helyi lakos mobiltelefonnal rögzítette az egész jelenetet, a videó gyorsan elterjedt a város chatcsoportjaiban.

A nyomozás megkezdődött, a nyomozók az összes rendelkezésre álló képet (az épület videokameráiról készült felvételeket is) elemzik annak érdekében, hogy elfogják a bűnözőket, ami nem lesz könnyű, mivel a banda tagjai az eltakarták az arcukat, és mindannyian talpig feketébe öltözve követték el a bűncselekményt.

2015 és 2023 között ez volt az ötödik eset, hogy a valverdei posta bankautomatáját így viszik el - írja a News Italy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.